Voltage

In 2020 heeft Voltage een nieuw album uitgebracht, getiteld ‘It’s About Time’. Het is het derde volledige album dat de band onder leiding van frontman Dave Vermeulen uitbrengt. Zoals we van de band uit Helmond gewend zijn, bevat ook dit album Southern Bluesrock op zijn best.

Voltage werd in 2011 opgericht door Dave Vermeulen, toen nog als coverband. Al snel verschoof de focus van covers naar eigen materiaal. Dit resulteerde in een eerste EP in 2012 en debuutalbum 'Travellin’ Men' in het voorjaar van 2015. Er volgden meerdere eigen clubtours en festivals als Paaspop en Zwarte Cross.

In 2017 verscheen opvolger ‘Around The Bend’. Het materiaal was inmiddels aangevuld met Americana en country invloeden. In 2020 brachten de mannen hun derde album 'It's About Time' uit. Het resultaat zijn elf eerlijke songs, zonder poespas, recht voor zijn raap. “De songs gaan over hoe het voelt om de underdog te zijn en de struggles die je hebt als muzikant, zeker als je gitaarmuziek maakt. Ik vind het belangrijk dat dit soort muziek overeind blijft, hoe moeilijk het ook is. Dit is de muziek waar ik ooit verliefd op ben geworden, muziek die spreekt vanuit het hart. Eerlijker dan deze plaat wordt het niet!”

Dit sluit perfect aan op de manier waarop we Dave hebben leren kennen als deelnemer aan The Voice of Holland (2016), waar hij tweede werd. Ook daar deed Dave zijn eigen ding en vocht voor zijn plekje binnen het programma.

Dave Vermeulen – Lead Vocals, Guitar
Ruard Sanders – Lead Guitar
Kai Liebrand – Bass
Edwin van der Burgt – Drums, PercussionLees meer