Tristan

JAZZ, FUNK & SOUL MET TRISTAN

Bij Tristan draait alles om de high-energy grooves en de hoge kwaliteit van de arrangementen en composities. De muziek kan het beste omschreven worden als ‘feel-good vintage Acid Jazz music’ met de energie, vibe en het geluid van nu en hun sound doet denken aan bands als Tower of Power, Snarky Puppy en klassieke acid jazz acts zoals Incognito en de Brand New Heavies.

Tristan bestaat uit een aantal van de beste pop/jazz muzikanten uit Europa. Dit geeft zangeres Evelyn Kallansee de stevige basis waar haar prachtige stemgeluid kan schitteren. Funky gitaren, Fender Rhodes en synth sounds: de muziek voert je direct terug naar die te gekke jaren zeventig sound.

Het debuutalbum 'Full Power' dat uitkwam in 2014 ontketende een kettingreactie aan positieve respons, reviews en airplay. Tristan werkte voor dit album onder meer samen met US- soulzanger Heston, saxofonist Nigel Hitchcock en trompettist Randy Brecker.
Zowel ‘Full Power’ en het vervolg ‘2nd Phase’ behaalden de nummer 1 positie in de Engelse UK Soulcharts. Veel (inter-) nationale live en radioshows volgden. Inmiddels is het vijfde album verschenen: ‘The Spice of Five’. De wereldwijde release was in april 2019. Puur, persoonlijk, energiek en vol frisse nieuwe composities, maar zonder de ‘Tristan-sound’ te verliezen.

Na een tour langs o.a. Japan, Polen, Groot-Brittannië, Duitsland, Roemenië, Marokko is Alkmaar aan de beurt op 7 februari! Lees meer

TicketsSuggesties voor jou