The Fortunate Sons

Dit concert is verplaatst van 18 februari naar 18 november. Kaartkopers zijn per mail geïnformeerd.

Na de zeer succesvolle, deels uitverkochte, tournee ter gelegenheid van “CCR; 50 jaar na Woodstock” in 2019 staan The Fortunate Sons in 2022 opnieuw op de planken met een eerbetoon aan een CCR mijlpaal; In juli 2020 was het namelijk 50 jaar geleden dat Creedence Clearwater Revival (CCR) haar meest succesvolle album, Cosmo’s Factory, uitbracht. Een album dat ruim 50 jaar na dato gezien wordt als het absolute hoogtepunt uit de Creedence album catalogus. Reden genoeg dus om dit album in de 2022 tournee te eren met een integrale uitvoering.

 

Cosmo’s Factory is een album dat gekenmerkt wordt door een grote diversiteit aan stijlen, maar ook een album dat stijf staat van de hitpotentie. Creedence krakers als “Who’ll stop the Rain”, “Travelin Band” en “Up around the bend” zijn hiervan de bekendste voorbeelden. 
Ook is er met de ruim 7 minuten durende opener “Ramble Tamble” ruimte voor typische jaren ’70 psychedelica en staan er maar liefst vier covers op het album, met als meest bekende de iconische en meeslepende vertolking van Marvin Gaye’s “I heard it through the grapevine”
Met Cosmo’s Factory leverden John Fogerty en zijn mannen een absoluut meesterwerk af. Een album dat het zonder enige twijfel verdient om in de 2022 tournee van The Fortunate Sons een centrale plek in te nemen. Naast de integrale vertolking van Cosmo’s Factory zal de show aangevuld worden met de grootste hits van CCR tot een ruim twee uur durend feest der herkenning. Zingen en swingen gegarandeerd!Lees meerSuggesties voor jou