Sjako!

De rockband Sjako! is terug. Ze worden al jaren beschouwd als een van de belangrijkste en invloedrijkste bands binnen de Nederlandse muziekscene. en vanaf maart 2023 zijn ze opnieuw te zien en horen in de clubs.

In de periode 1988 t/m 1994 speelde Sjako! het clubcircuit al plat en werden belanghebbende popbeurzen als The New Music Seminar in New York, Berlin Independant Days, het EBU Festival in Corck (Ierland) en de Köln Popkomm aangedaan. Ook een festival als het Roskilde in Denemarken ontving Sjako! met alle egards. Het trio wilde doorbreken en vatte het plan op om dat als vijfmansband te proberen. Hun albums Livewire (geproduceerd door George Kooymans) en de 2 Meter Sessies zijn legendarisch. Hurt staat in het lijstje van mooiste songs ooit. 

Met de jaren verschenen de albums met aanzienlijk langere tussenposes, de bezetting wisselde enkele malen en Sjako! bleef al die tijd live spelen. Het eclectische karakter van het Sjako! geluid bleef altijd aanwezig - The 10th, het laatste album uit 2016, is niet minder avontuurlijk dan het vroege werk.

Het was maart 2022 toen de leden van de oorspronkelijke bezetting besloten dat het tijd was voor ‘Tribute to Sjako!’. 
Dus bij deze stelt het trio zich opnieuw voor:

•Jaap J. Vrenegoor - drums
•Thijs Vermeulen - bass
•Wouter Planteijdt - guitar & vocals

Verwacht nummers van de albums l’Amour Qui Fait… Boum!, Secret Skin en Livewire als uitgangspunt van een show van het oude nieuwe Sjako! -trio

Foto: Rob BeckerLees meer