Orange Skyline

Broers in bands, dat is vragen om problemen. De popgeschiedenis staat er bol van, maar niet bij Orange Skyline, waar de gebroeders Stefan en Niels van der Wielen een ideaal creatief koppel vormen. Natuurlijk kan een rock ’n roll band niet zonder een beetje oomph, dus dat hebben ze zeker geïntegreerd op hun tweede, titelloze album: daarop is Orange Skyline namelijk de indie rock ’n roll band die ze altijd al in zich hadden.

Het is de opvolger van hun succesvolle debuutplaat Things That I Hide uit 2017 en komt uit in het najaar. De reeks singles die ze uitbrachten in aanloop van de release gooien in ieder geval al hoge ogen: “A Fire” schopte het zelfs tot officieel NOS Winterspelen anthem. Orange Skyline raakte geïnspireerd door indie uit de jaren '00, en is dus een aanrader voor fans van bijvoorbeeld de Arctic Monkeys, The Libertines en The Strokes.

Support: Inge Lamboo

Inge Lamboo is in de online wereld zeker geen onbekende meer. Zo haalde ze eind vorig jaar The Best Social Media met de vele covers die ze op haar TikTok kanaal heeft geplaatst. Covers die uiteenlopen van Guus Meeuwis tot Måneskin en alles wat daartussen zit, gebracht op een manier zoals alleen Inge Lamboo dat kan.

Ook buiten de socials is Inge Lamboo nu flinke stappen aan het maken, zo bewees ze al met haar debuutsingle 'Why We Stay' en de opvolger 'Black Heart'. Inge is autodidact, speelt verschillende instrumenten, is veelzijdig, iemand met een sterke mening die midden in de LGBTQ+ community staat en open is over de mentale problemen die ze heeft gehad.Lees meer