New Cool Collective

Ze toeren over de hele wereld en spelen op de grootste festivals, zoals Roskilde, Sziget en Lowlands. De klassieke mix van soul, jazz en pop is zo aanstekelijk en dansbaar als de pest en reken maar dat de Grote Zaal van Victorie in no time verandert in één grote swingende massa. Het achtkoppige New Cool Collective maakt zijn geweldige livereputatie steevast waar. Doe je je dansschoenen aan?

Let op: Victorie is cashless. Klik hier voor meer informatie.

New Cool Collective werd opgericht in 1993, aanvankelijk als het ‘live dansvehikel’ van de toenmalige dj
Graham B, bekend van Neerlands eerste jazzdance. Dat het daarbij niet is gebleven mag duidelijk zijn.
Inmiddels heeft de band ontelbaar vaak getoerd door Engeland, Duitsland, de Benelux, Afrika, Canada, Rusland en Japan. Hierbij deed ze niet alleen de hipste jazzclubs en festivals aan, de band stond ook op de meest gerenommeerde rock- en popfestivals zoals het Deense Roskilde, Sziget in Hongarije, Fuji Rock in Japan, Lowlands in Nederland en het Camden Mix Festival en Aberdeen Alternative Festival in Engeland. Jazzdance is voorbijgegaan als een van de vele muzikale rages van de afgelopen decennia. NCC heeft echter een blijvende, eigen stijl op de kaart gezet met de best denkbare instrumentale dansbare en energieke muziek denkbaar.

New Cool Collective bestaat uit saxofonist Benjamin Herman, drummer Joost Kroon, percussionisten Frank van Dok en Jos de Haas, pianist Willem Friede, bassist Leslie Lopez, trompettist David Rockefeller en gitarist Rory Ronde. Na het in 2014 uitgebrachte Electric Monkey Sessions, waarvoor de band zich liet inspireren door onder meer het Senegalese Orchestra Baobab, psychedelische cumbia, Kaapstad, Italiaanse cinema en meerdere grote jazzhelden, is in 2016 het meest recente album The Things You Love uitgekomen. Een plaat waarop NCC de klassieke mix van soul, jazz en pop samenbrengt met de vocale retropopjazz van Matt Bianco (Mark Reilly), onder andere bekend van de jaren-80-hits Whose Side Are You On en Don’t Blame It On That Girl.

Momenteel zit New Cool Collective in de studio voor de opvolger van het in 2014 verschenen en alom geprezen album Electric Monkey Sessions, vernoemd naar de opnamestudio in Amsterdam Noord. Dit is het 19e album van de band. De release staat gepland voor komend najaar. Met dit nieuwe materiaal gaat de achtkoppige band dit najaar en in het voorjaar van 2018 het land in om te doen waar ze goed in zijn: zorgen voor een groot feest, waarbij het publiek niet de kans krijgt om stil te staan en keer op keer verrast wordt.


Lees meer
TicketsSuggesties voor jou