Liquid Spirits

Met het winnen van de Sublime Award voor Best Album 2021 en met ruim 1,5 miljoen streams heeft Liquid Spirits in 2021 een mooie kick off gemaakt met hun album YEARS en hun 5 singles: ‘Years’, ‘My Shade My Color’, ‘It’s not Fair’, ‘Mama’s House’ en ‘Someday’. Ze zitten niet stil en op 4 maart komt hun nieuwe single ‘Let Love Run These Streets’ uit.

Liquid Spirits, opgericht in 2005, is een modern soul band van het producers-duo Wiboud Burkens (toetsen) en Manuel Hugas (bas). Hun eigenzinnige sound is onconventioneel en experimenteel en hun drang tot vernieuwende soul-muziek is beïnvloed door artiesten als Kendrick Lamar, Miles Davis, Anderson Paak en A Tribe Called Quest.

Liquid Spirits bracht 3 albums uit. Alle drie vanuit een heel ander concept en diverse samenwerkingen, maar toch duidelijk met de ‘Liquid Spirits’-sound. De 5 nieuwe singles van hun nieuwe album ‘Years’ (released 3 dec 2021) zijn al meer dan een 1.500.000 keer gestreamd op spotify.

Burkens en Hugas hebben allebei hun sporen in de internationale soul-wereld ruimschoots verdiend. Zo waren er naast Liquid Spirits veelvuldige samenwerkingen en tours met Leon Ware (componist Marvin Gaye/Michael Jackson) en rapper Phonté Coleman (Little Brother). Ook schreven en produceerden zij het nummer ‘Tragic Inevitability’ van meervoudig Grammy-winnares Lalah Hathaway.

Tijdens de schrijfsessies ontstond een ijzersterke synergie met de gerenommeerde soul-zanger en tekstschrijver Ivan ‘vAn’ Peroti. De gelaagde en spannende productie van Hugas en Burkens in combinatie met Peroti’s maatschappij-geëngageerde teksten, eigenzinnige zangstijl, creativiteit en fantastische stem zal opnieuw leiden tot een onderscheidend soul album; authentiek en wars van compromissen.

Ivan ‘vAn’ Peroti - vocals
Manuel Hugas - bass
Wiboud Burkens - keys
Eric Hoeke - drums


Lees meer