Hans Dulfer

DULFER! TOTAL RESPONSE Tour 2023

Saxofonist Hans Dulfer (82) gaat nog altijd als een speer. Niet alleen stond hij afgelopen najaar weer een week met dochter Candy in de Blue Note Club in Tokyo, met zijn nieuwe band Total Response speelt hij de Nederlandse festivals en zalen plat.

Dulfer! Total Response, een all-star bezetting met het puikje uit de Nederlandse muziekscene, heeft zich afgelopen jaar bewezen als een genadeloze en tegelijk speelse unit vol speelplezier en energie. De band speelt nieuwe nummers en eigenwijze bewerkingen van Dulfer-klassiekers, met de onwrikbaar uitdagende sax van Dulfer in de hoofdrol.

Hans Dulfer stond aan de wieg van de Nederlandse jazzscene, als organisator van legendarische concerten in Paradiso, als adviseur voor het North Sea Jazz Festival en als mede-oprichter van het Bimhuis. Ook muzikaal heeft hij zich altijd in de voorhoede bewogen. Dulfer speelt tot op de dag van vandaag het liefste live, op de meest uiteenlopende plekken en met niet a?atende energie. De wekelijkse concerten van zijn jazzband, jarenlang in Jazzcafé Alto en later in de Bulldog Palace, zijn een begrip in het Amsterdamse nachtleven.Lees meer