Fischer-Z

Fischer-Z viert volgend jaar zijn veertigjarig bestaan met een tournee door Europa en de release van een nieuw album. Die plaat, het 20ste studioalbum alweer, komt uit in het voorjaar van 2017.

De veertigjarige carrière van John Watts als Fischer-Z omvat 19 albums, ruim 3000 concerten en albumverkopen van ruim 2 miljoen wereldwijd. Het eerste album, World Salad, uit 1979 bevatte de grote hit The Worker. De release van Red Skies Over Paradise met de hits Berlin en Marliese bracht de band het grote Europese succes. In 1981 ontsloeg John Watts de originele line-up van de band, die volgens Watts te veel was afgedreven van de artpunkidealen. Na het uitbrengen van een aantal soloalbums, keerde Watts in 1987 terug met Fischer-Z, in een nieuwe bezetting.

De support komt in de vorm van de Amsterdamse indierockband The Elementary Penguins. Debuutalbum Weekend In Transition werd in 2014 uitgebracht, waarna al snel The Charge Of The Light Brigade volgde. De band blaakt van het zelfvertrouwen en slaat geïnspireerd een nieuwe weg in. Verwacht niet alleen maar poëtische, zware kost. Met de track Rooftop doen The Elementary Penguins een serieuze gooi naar een hit. Het dak eraf spelen, daar gaat het om. Met zo’n nummer moet dat de ex-3FM Serious Talents lukken.


Lees meer
TicketsSuggesties voor jou