Clan of Xymox

Sinds hun ontstaan in 1982 in Nederland, is Clan of Xymox altijd in verandering geweest, in een zoektocht om zichzelf constant te blijven uitdagen. BBC’s John Peel noemde ze Dark Wave pioniers en fans wereldwijd zijn het erover eens dat XYMOX echt iets bijzonders is. De band wordt gevoed door elektronische muziek, maar is altijd vastberaden om een geluid neer te zetten dat compleet eigen is.

Clan of Xymox heeft sinds ze tekenden bij 4AD(UK) en later bij Universal Music in aanhoudend tempo tijdloze hit- en cultalbums uitgebracht. Momenteel zijn ze ondergebracht bij toTrisol (EU) en Metropolis Records (USA). De teller staat op maar liefst 18 studio albums, een remix en live album, een ‘Best Of’ en zelfs een coveralbum met daarop vertolkingen van artiesten waar frontman Ronny Mooring door werd beïnvloed.

Het album ‘Limbo’ uit 2021 komt voort uit Ronny’s perspectief op de pandemie – het resultaat is een sterk staaltje moderne dark wave dat het kenmerkende geluid van Clan of Xymox weer een stukje heeft uitgebreid. Begin juni verscheen de opvolger 'Exodus', een plaat met tien nieuwe anthems van sublieme duisternis. We dansen recht op de afgrond af, maar gelukkig dansen we nog - zo luidt de boodschap van de plaat. 

Vandaag de dag tourt de band nog regelmatig wereldwijd, zowel in arena’s als in clubtours. Dit is je kans om ze live in actie te zien, of het nou gaat om een wederzien, of een eerste ontmoeting.

Support: The Essence

The Essence is een Rotterdamse new wave band, met invloeden van alternative, gothic, rock en pop. De formatie zag het licht in 1984 en tekende niet snel daarna bij het Britse label Midnight Music. Het resulteerde een jaar later in het verschijnen van hun debuutplaat Purity - het album werd goed ontvangen in zowel Nederland en Duitsland en hun tweede single 'The Cat' was geliefd bij menig radio- en club DJ. 

De populariteit van The Essence groeide met het uitbrengen van de opvolgende albums - het duistere vierde album Nothing Lasts Forever bracht ze de oversteek naar Japan en de VS en tot op de dag van vandaag wordt The Essence geluisterd en gewaardeerd over de hele wereld. Inmiddels is het vier decennia later en het is duidelijk dat de band de tand des tijds met vlag en wimpel heeft doorstaan. 

Tijdschema:
19:30 - Deur open
20:00 - Aanvang The Essence
21:00 - Aanvang Clan of XymoxLees meer