YORI

2023 wordt het jaar van Yori!

Niet alleen gaat de zangeres op tour langs de Nederlandse poppodia, ook verschijnt haar langverwachte nieuwe album dat in het teken staat van verandering. Zo komen Yori’s drang naar vrijheid en het zoeken naar extremen in haar nieuwe songs naar voren, maar ook de heartbreak waarmee ze heeft gedeald en het keihard vallen en weer opstaan na avonturen die minder goed afliepen.

Yori staat in 2023 voor meer durven, meer vertellen en meer geven. Niet gek dus dat haar sound van lief naar lef gaat en van akoestische gitaar naar meer elektronisch. Gooi daar nog een vleugje indie-pop, 80’s invloeden en catchy hooks overheen en je weet wat je ongeveer kunt verwachten.

De uit Bergen afkomstige singer-songwriter heeft schrijft muziek voor artiesten als Roxeanne Hazes, Bente, Maan en Filous. Daarnaast was ze op het podium te vinden als sidekick van Ilse DeLange bij haar vele optredens in binnen- en buitenland. In het verleden won Yori prijzen als de Grote Prijs van Nederland, de Amsterdamse Popprijs en de Sena Pop NL Award.Lees meer