Yes In My Backyard: WIES

YES IN MY BACKYARD: WIES

Van 26 mei t/m 6 juni zit je goed in het Victoriepark tijdens Yes In My Backyard, een zomers festival georganiseerd door Karavaan en Podium Victorie. Op het mooie festivalterrein strijk je overdag neer voor theatervoorstellingen en kun je elke avond een concert bezoeken van Nederlandse artiesten die momenteel de Spotify lijsten domineren. Op 3 juni is het de beurt aan WIES.

WIES
WIES staat voor onbevangen, directe nederpop met een lekker rauw randje. Je hoort ondertonen van alternatieve rock en elektronica, maar bovenal een onmiskenbare Do It Yourself-mentaliteit. Centraal staan de gedachtespinsels van zangeres en gitariste Jeanne Rouwendaal, die zowel de grote vragen stelt als de kleine dingen benoemt die haar bezighouden.

Debuutsingle ‘Soms Is Het Te Laat’ schoot meteen hoog de lijsten in en VPRO 3voor12 nomineerde het nummer voor Song van het Jaar. Daarna volgde meer briljante songs zoals ‘Radiostilte’, ‘Barman’ en ‘Meisje’. Een pandemie weerhield WIES er niet van hit na hit te scoren en natuurlijk volgde dan ook een uitverkochte clubtour.

Op debuutalbum Het Is Een WIES leggen Bassist Tobias Kolk en drummer Dan Huijser een stevig fundament onder de melancholische teksten van frontvrouw Jeanne. Ze omschrijft haar tien zielenroersels op de plaat als ‘een mengelmoes van mijn mooiste en donkerste ervaringen’.
Na een uitverkochte kleine zaal, nu terecht op de festivalweide van Yes In My Backyard.

Combi ticket
Het is ook mogelijk om een voordelige combi ticket te kopen voor 4 concerten. Je betaalt dan 35 euro ipv 47,50. 
Je vindt de combi pakketten via deze linkLees meer