Yes In My Backyard: Sophie Straat

YES IN MY BACKYARD: SOPHIE STRAAT

Het wordt gewoon een mooie festivalzomer! Van 6 t/m 15 augustus zit je goed in het festivalhart Yes In My Backyard, een co-creatie van Karavaan en Podium Victorie. In de setting van het Victoriepark geniet je voor maar 5 euro van een te gek liveconcert op een sfeervol festivalterrein. Strijk neer en bestel een heerlijk drankje en hapje bij de mooie festivalbar. En alles coronaproof, het terrein is opgesteld met festival duo zitjes op 1,5 meter afstand.

Een ticket geeft je toegang tot het concert en het Yes In My Backyard terrein, waar je met je voetjes in het gras en de zon op je bol eindelijk weer kunt genieten van een festival vibe. Je kunt ook theatervoorstellingen bezoeken van Karavaan (zowel gratis als betaald).

Meer informatie vind je via yesinmybackyard.nl. De kaartverkoop loopt ook via deze website, je wordt vanzelf doorverwezen als je op de ticket button klikt. 

Sophie Straat
Principiële smartlap, zo omschrijft Sophie Straat haar muziek. Eind jaren ’90 groeide ze op in de Pijp. Samen met haar compagnon Wieger bezingt ze de effecten van de Amsterdamse gentrificatie, van de groene bakfiets eigenaar tot de Zuidas werker en het net naar Amsterdam Noord verhuisde kind. Als sociaal geëngageerd kunstenaar steekt ze daarmee het levenslied in een nieuw jasje. Wat begon als afstudeerproject, zonder enige muzikale ervaring, leidde tot een met Edison bekroond debuutalbum, ’T Is Niet Mijn Schuld. Als act, maar absoluut niet als parodie, neemt Sophie Straat haar rol als vertolker van het levenslied dan ook zeker serieus.

Voor dit 1,5 meter event is het niet nodig een coronatoegangsbewijs te overleggen. De organisatoren van Yes In My Backyard volgen hierin de richtlijnen van de Rijksoverheid.Lees meer

Suggesties voor jou