Xzibit

West Coast legende Xzibit maakte in de jaren 90 naam als rapper en later ook als presentator van het populaire MTV programma ‘Pimp My Ride’. Hij scoorde zijn eerste hit in 1996 met het nummer ‘Paparazzi’, maar zijn grote doorbraak volgde in 2000 met het album ‘Restless’. Sinds 2004 werd Xzibit ook bekend als presentator van het populaire MTV programma ‘Pimp My Ride’. Auto’s klaar voor de schroothoop werden omgetoverd tot blinkende pimpmobielen. 

Geboren als Alvin Nathaniel Joiner, verhuisde Xzibit op jonge leeftijd naar Los Angeles en startte daar zijn carrière als member van underground hiphop collectief Tha Alkoholiks, met King T, Defari en The Alkaholiks. Zijn grote succes kwam echter in 2000 met zijn 3e solo album ‘Restless’. Artiesten als Dr. Dre, Snoop Dogg, Eminem en Nate Dogg werkten mee aan dit album. De rapper onderscheidt zich met compromisloze, eigenzinnige hiphop, onweerstaanbaar funky beats, gezongen refreintjes, zowel 'heavy' als humoristische teksten en ijzersterke songs. Samen met Snoop Dogg, Dr. Dre, Eminem, Ice Cube, Proof, Nate Dogg, Warren G. e.a. maakte Xzibit in 2000 tevens deel uit van de legendarische ‘The Up in Smoke Tour’.  

Op 1 november brengt rapper Xzibit een mooi, rauw hiphop feestje en een lading hiphop classics en nieuw werk naar Alkmaar. Als voorprogramma neemt hij een nieuwe generatie artiesten mee van zijn label mee: 

TIJDSCHEMA
19:30 Zaal open

Support:
Demrick & DJ Hoppa
James Savage
Problem
Ras Kass Lees meer
Tickets