Wouter Hamel

Foto: Karel Sanders

Support: To Twelve


Wouter Hamel heeft net zijn theatertournee afgerond, maar stilzitten is er niet bij: de volgende staat al op de agenda. Met zijn vijfde album Amaury op zak start Wouter Hamel in het najaar een nieuwe tournee. 6 oktober doet hij Victorie aan!
 
Amaury komt op 4 augustus uit en is Hamels meest veelzijdige en eerlijke plaat tot nu toe. De titel is geïnspireerd op zijn bijnaam op datingapps. “Het is eigenlijk mijn alias. Mijn avatar, de persoon in mij die zich nooit schaamt. De persoon die zichzelf onbevangen en onbeschaamd accepteert.” Hiermee legt hij de essentie vast: het is oké, wees jezelf. Het album verpakt belangrijke onderwerpen als faalangst, homofobie en religie in een prachtige eigen sound met invloeden van folk, rock, jazz, gospel en soul.

Let op: Victorie is cashless. Klik hier voor meer informatie.

Wouter Hamel bracht in 2007 debuutalbum Hamel uit, waarmee hij doorbrak als troubadour en jazzvocalist in Nederland, Duitsland, Japan en Korea. Het album bestond uit twaalf zelfgeschreven nummers, waarvoor hij in 2008 een gouden plaat ontving.

Beginnend als een vlotte stray cat in hartje Tokio en eindigend in de kleine melancholische uurtjes met When All The Bars Have Closed Again: Amaury is een plaat waarop Hamel zijn naïviteit, moed en optimisme als een pantser draagt. Geen obstakel te groot: Wouter Hamel has been around the block.

TO TWELVE

Geen optreden van To Twelve is hetzelfde, de shows, waarbij je de liefde voor muziek kunt zien, horen én voelen, staan garant voor kippenvel. Er is oog en oor voor precies die vernieuwende details die je op de planken wilt zien: puur, eenvoud maar ook plezier en samen zijn. Het warme, intieme duo vermengen een vleugje Fleetwood Mac met een klodder The Eagles en stoppen deze in een nieuw, energiek en vooral modern jasje en je krijgt het ongekunstelde To Twelve. Pure popmuziek, maar niet zoals je dat gewend bent. Met country en folky invloeden weten de muzikanten van To Twelve zich te plaatsen in een genre waar meerdere soorten muziek met elkaar versmolten zijn. Je kunt het gerust een nieuw genre noemen: dromerige countrypop met een rauw randje.Lees meer
Tickets