Wouter Hamel

Na een vliegende start in 2007 ging het Wouter Hamel na zijn debuutsingle ‘Breezy’ al snel voor de wind. De eerste twee platen werden platina, er volgden optredens in het buitenland en zelfs het Koningshuis werd fan. 

‘BOYSTOWN’ is de titel van het fonkelnieuwe album van Wouter Hamel, dat begin mei is verschenen. Meer dan een decennium nadat hij met zijn succesalbums 'Hamel' en ‘Nobody’s Tune' zijn muzikale bakens plaatste in het toen onontgonnen gebied waar jazz en pop elkaar ontmoeten, keert hij met dit album terug naar die plek waar z'n muzikale hart ligt. De nostalgische sound van 'BOYSTOWN' vormt een perfecte match met de warme, jazzy stem van Hamel. 

'BOYSTOWN' is een band-project, zonder externe producers/arrangeurs. Hamel en zijn pianist Thierry Castel werkten in afzondering aan de tracks. Ze creëerden een muzikale wereld die zich uitstrekt van vroege Brian Wilson orkestraties tot melancholische Scorsese sferen. Het album gaat over voornemens en verlangens, en de romantische single 'Live It Up' klinkt als de titeltrack van een filmklassieker.

Support:
De support voor Wouter Hamel zal verzorgd worden door Baer Traa! Zijn eerste single 'Stone Cold Woman' werd meteen 5 sterren track bij Gerard Ekdom en weerspiegelt waar de muziek van Baer om draait; strakke grooves, soulvolle songs en een flinke scheut blues. Eerder dit jaar verscheen zijn debuut 'Out Of Thin Air' en hij speelt nu door het hele land met de Popronde. Met zijn rauwe, oprechte performance en bandleden van Janne Schra, Jo Goes Hunting en Ntjam Rosie is dit een act om niet te missen!Lees meer


Tickets