Willie Wartaal - Online Album Release

WIWA KOMT MET TWEEDE SOLO ALBUM 'NIEUWE KUNST'

Op 26 februari verschijnt het nieuwe album van Willie Wartaal, getiteld ‘Nieuwe Kunst’. Vanuit Victorie zal de woordkunstenaar op 26-2 om 21:00 het hele album als DJ set streamen. Je kunt de stream via deze pagina bekijken. 


De veelzijdige woordkunstenaar Willie Wartaal maakt onderdeel uit van supergroep De Jeugd Van Tegenwoordig. Natuurlijk bekend van hits als ‘Watskeburt?!’, ‘Sterrenstof’, ‘De Formule’, ‘Get Spanish’ en ‘Hollereer’.

‘Nieuwe Kunst’ is de opvolger van ‘Enkelbangers’, die een week voor de huidige pandemie vorig jaar uitkwam. Zoals voor iedere artiest, kwam ook de bijbehorende tour voor Willie Wartaal te vervallen. De succesvolle get togethers die hij afgelopen zomer heeft georganiseerd op het landgoed van Museum Voorlinden, hebben ertoe geleid om de plannen voor zijn tweede solo album volledig om te gooien. Terug naar de basis, muziek opnieuw benaderen als een kunstvorm en afstappen van reguliere manieren van uiten en live presenteren.

Het album bevat 11 tracks die zijn geproduceerd door Willie Wartaal zelf, mede Jeugd-lid Bas Bron, Badd Dimes, Rockywhereyoubeen, Ted Beats, Silent-Man en Vlado. Gastbijdrages zijn er van Vjeze Fur, JeBroer, ND, Caza, KV, Yelli & Meezy F, A Milli, Ome Omar en Pearl Ramos.

De album release van 'Nieuwe Kunst' wordt op deze pagina uitgezonden vanuit Victorie op 26 februari om 21:00

Bekijk tot die tijd hieronder de te gekke trailer die is opgenomen in Museum Voorlinden, met gastrollen voor JeBroer, Vjeze Fur, Famke Louise, Caza, Yelli, Meezy F, Pearl Ramos en museumdirecteur Suzanne Swarts.Lees meer