White Lies

Support: Phoam

Indie post-punkband White Lies bracht in 2009 debuutalbum To Lose My Life… uit, waarna ze al snel naar de top van de Britse alternatieve indiescene stegen. Het album werd zo goed ontvangen dat het wereldwijd in vele albumhitlijsten terechtkwam. Ze konden ze zich meten met artiesten als Editors en Interpol. Inmiddels is in oktober 2016 het vierde album uitgekomen, getiteld Friends.

Let op: Victorie is cashless. Klik hier voor meer informatie.

White Lies weet de lijn goed vast te houden en te vernieuwen, zonder de kenmerkende post-punksound met dat donkere randje en melancholische zanglijnen te verliezen. Aangevuld met aanstekelijke jaren 80 synthmelodielijnen is Friends, evenals de voorgaande albums, een genot voor het oor.

"White Lies koppelt eerlijkheid aan stadion-anthems en is daarmee een soort Simple Minds voor dit moment." - Kindamuzik

PHOAM

De songs van Phoam gaan van dromerige indie-popliedjes tot opzwepende beukers. Een mengelmoes van ieders brainwaves. Binnen een jaar na oprichting kwam de band in een stroomversnelling en bouwden de Noord-Hollandse jongens al snel een goede naam op in zowel binnen- als buitenland. Na hun eerste optreden bij Poptrash in de Nieuwe Anita wisten ze al twee festivals in Duitsland te interesseren: een ervan sloten ze zelfs af als headliner. Niet veel later speelde de band bij Club 3voor12 Noord-Holland en scoorden ze een hit van de week bij Radio Mortale gevolgd door het behalen van de finale van de Amsterdamse Popprijs 2016. En dat is wat hun betreft nog maar het begin.


TIMETABLE

 

Voor, tussen en na de bands zal lokale held en indie expert Young Wolf de heerlijkste plaatjes draaien!
Van Tot
Phoam 19:45 uur 20:15 uur
White Lies (eindtijd is een indicatie) 21:00 uur 22:30 uur


Lees meer


TicketsSuggesties voor jou