WATISNOW - Urban Music Festival

Op zaterdag 22 februari wordt Victorie omgebouwd tot festivalterrein voor het grootste hiphopfestival boven het Noordzeekanaal: WATISNOW. Met de dikste hiphop-artiesten van Nederlandse bodem en de lekkerste dj’s. Er is een chill-area en natuurlijk is er ook de mogelijkheid om wat te eten!

Line up:
Snelle
Lil' Kleine
Donnie
Dopebwoy
S10
Lauwtje
Joost
Gotu Jim
Ayden
Ashafar
Supergaande
  Tijdschema live-acts:

Main stage
16:15-16:45 S10
17:10-17:40 Dopebwoy
18:30-19:15 Donnie
20:00-20:45 Snelle
21:30-22:15 Lil' Kleine
23:00-23:45 Joost
Afterparty met o.a. Supergaande tot 02:00 u.

Second stage
15:00-17:00 Talent Stage
17:45-18:15 Ayden
19:20-19:50 Gotu Jim
20:50-21:20 Ashafar
22:20-22:50 Lauwtje

Tickets:
€25,- Early Birds (sold out) 
€29,50 Groepsticket (minimaal 5)
€34,50 Regular Ticket
€36,50 Late Bird Ticket
€37,50 Deur

Leeftijd: Alle leeftijden

Tijd: 15:00 u – 02:00 u.

Snelle is de grootste sensatie van dit moment. Met zijn heetgepeperde portie gevatte observaties, nuchtere coolheid en scherpe humor heeft hij Nederland in no time aan zijn voeten gekregen. Zijn hits Reünie en Lippenstift zijn inmiddels al uitgegroeid tot classics. 

Lil' Kleine werd in 1 klap bekend toen hij samen met Ronnie Flex de track 'Drank & Drugs' uitbracht in 2016. Inmiddels heeft hij tal van nummer 1 hits op zijn naam staan, weet heel Nederland wie hij is en is hij wekelijks te bewonderen als jurylid van 'The Voice of Holland'.

Donnie aka Maradonnie werd ontdekt door de formatie 'De Jeugd van Tegenwoordig'. Zijn album 'Mannelogie' was dan ook één van de spraakmakende hiphop albums in 2015. Een aantal jaar verder heeft hij nog tracks als '180 Linkerbaan' en 'Snelle Planga' uitgebracht waar hij viraal mee ging. Los van het feit dat het een hype koning is, is Donnie live ook een ijzersterke performer.

Dopebwoy draait ook al een aardige tijd mee. Met hits als 'Cartier', 'Guap' en 'TikTok' op zijn naam is hij inmiddels een begrip in de Nederlandse hiphop scene. 

S10
 De in 2000 geboren Stien den Hollander vertelt door middel van rap, zang en spoken word haar meest persoonlijke verhalen. Als S10 bracht ze in eigen beheer ‘Antipsychotica’ uit, gevolgd door ‘Lithium’ EP op Noah’s Ark, dat door 3voor12 ‘de eerlijkste hiphop-plaat van het jaar’ werd genoemd.

Lauwtje
Tot voor kort was Lauwtje nog een onbekende naam voor de Nederlandse rapscene. De Beats by Esko megasessie van 101 Barz bracht daar verandering in. Een maand later was zij te horen op het debuutalbum ‘Beats by Esko’ van Esko, die op nummer één binnen kwam in de album top 100. Twee weken later bracht zij haar debuutsingle ‘Dag In Dag Uit’ uit onder Van Klasse. Deze single werd goed ontvangen. In 2019 was het startschot van haar EP te horen: met de single ‘Litty’ ft. Young Ellens liet Lauwtje weten dat er grote dingen voor haar staan te wachten dit jaar. 

Joost
“Joost is de atletische belichaming van imperfectie en moeilijk als artiest in een hokje te plaatsen. Één ding is zeker, Joost levert gegarandeerd een energieke en memorabele show!” In 2018 verkocht Joost alle zalen van zijn eerste clubtour uit en zorgde hij tijdens Lowlands voor een uitpuilende X-Ray. Onder andere ook Paaspop en Into The Great Wide Open heeft Joost in extase achtergelaten.

Gotu Jim maakte eind 2017 furore op Soundcloud. De sympathieke zingrappende student had je favoriete kleinzoon kunnen zijn, ware het niet dat er zulke uitzinnig vulgaire teksten uit zijn mond komen. Eind vorig jaar bracht zijn EP 'Tweede Klas' uit op Burning Fik: het spiksplinternieuwe label van Faberyayo en Abel. Singles zoals 'Oranje Etiket', 'Champions of Keta' en zijn samenwerkingen met o.a. Merol en Suilju waren eveneens een schot in de roos. Zijn debuutalbum is bijna af en dat betekent dat je ook in 2019 moeilijk om hem heen kunt. 

Ayden
In 2017 stond Ayden voor het maken van een grote en ingrijpende stap. Ze verhuisde naar Los Angeles om haar carrière naar een hoger niveau te tillen. En niet zonder succes. Inmiddels heeft ze samengewerkt met producer en Grammy Award winnaar Tommy Brown die eerder met grote artiesten als Ariana Grande, Chris Brown, Black Eyed Peas, DJ Khaled en Fifth Harmony werkte .In 2019 keert Ayden terug naar haar geboortestad om Nederland kennis te laten maken met de sounds waar zij de afgelopen jaren aan werkte. All we can say is: zet je schrap.

Ashafar
Waar Ashafar eerstundercover rapte, is dat nu met zijn grote groep fans niet meer mogelijk. Rapper Ashafar is een relatief nieuwe naam inde urban-scene, maar de rapper heeft razendsnel een fanbase opgebouwd. Zijn debuutEP ‘Aanslag’ bevat onder andere samenwerkingen met Zack Ink en Josylvio. Ashafar werdgenomineerd voor de FunX Music Award in de categorie Next Best!

Supergaande
Als Supergaandedropten Quentin en Nesim gezamenlijk hun eerste singles ‘MOB’ en ‘Pardon DoeNormaal’ (die de gouden status bereikte). Gedurende hun YouTube succes liet hettweetal ook steeds vaker hun muzikale talenten zien. Als DJ-duo zijn de tweesteeds vaker te zien op festivals en clubavonden en bouwden ze ook individueelaan hun muzikale carrière.Lees meer
TicketsSuggesties voor jou