Vandenberg's Moonkings

Support: The Road Home

Toen gitarist Adrian Vandenberg afscheid nam van Whitesnake dachten velen dat hij hiermee ook zijn muzikale carrière aan de wilgen zou hangen. Niets bleek minder waar: in 2014 maakte hij zijn debuut met Vandenberg’s Moonkings. Het album bleek een succes en kreeg duizenden enthousiaste reacties van fans wereldwijd. Voor zijn tijd bij Whitesnake werd Ad bekend met de melodieuze rockband Vandenberg, die een international hit scoorde met powerballad Burning Heart.

Let op: Victorie is cashless. Klik hier voor meer informatie.

Na zijn vertrek bij Whitesnake legde hij zich toe op het vaderschap en schilderen, maar muziek bleef hem trekken. Toen hij de krans kreeg om met enthousiaste, getalenteerde muzikanten te werken greep hij zijn kans. De band klikte en ging hard aan de slag met nieuwe nummers. Ze doken eind september 2013 de studio in en het debuutalbum van Vandenberg’s Moonkings was een feit. Zelf vindt Ad het album de beste plaat die hij ooit heeft gemaakt en hij kan niet wachten om weer te gaan touren. Dat belooft veel goeds, en vrijdag 15 december doen ze Victorie aan!

MK II is het nieuwe follow-up album en zal niet teleurstellen. Het is opgenomen in de beroemde Wisseloore Studio in Hilversum waar ze ook aan het debuut album werkten. Door de goede ontvangst van het debuut durfde de band er helemaal voor te gaan. Het was een geweldige ervaring. Zoals Vandenberg zelf zegt: ''I’ve been a professional musician for over forty years, but I am still as eager as I have always been and still have the feeling that I'm just getting started. I am convinced that we have many good years ahead with this band.''

The Road Home

Vier jongens met een hardcore attitude en een mainstream geluid, dat is The Road Home. Wat de band het liefste doet? Dat is spelen, spelen en meer spelen. Met meer dan 200 optredens in binnen-en buitenland kwam de band uit Enschede in kraakpanden, kroegen, zalen en festivals als Eursonic/Noorderslag en Bevrijdingsfestival Overijssel terecht. Ze hebben het podium al mogen delen met Lit, Toy Dolls, De Staat, Blackberry Smoke, July Talk en natuurlijk met Vandenberg's Moonkings.


Lees meer
TicketsSuggesties voor jou