Twan Ray

Twan Ray is een 20 jarige singer & songwriter uit Leiden. Met meer dan 75 miljoen streams op zijn songs is hij 'The Talk Of The Town'.

'We Could Start a Thing' schreef en produceerde Twan samen met songwriter & producer Radboud Miedema, die eerder hits leverde voor o.a. Lost Frequencies (Reality), VanVelzen, Sam Feldt en Lucas & Steve. Tijdens de COVID-19 lockdown schreven zij samen een 10 track album dat nu single voor single uitgerold wordt.

De single 'We Could Start a Thing' werd direct omarmd door Spotify USA & NL en ook Apple Music; die de song plaatsten in diverse (inter)nationale editorial playlists. Ook NPO Radio 2 DJ’s Rob Stenders, Leo Blokhuis en Bart Arens adopteerden de single en na live optredens van Twan Ray tijdens de NPO Radio 2 KWF week en later in Muziekcafe belandde de single op de NPO Radio 2 Playlist.

Inmiddels staat de stream-teller op ruim 700K Spotify steams en komen er dagelijks nieuwe fans en playlists bij.

Op 19 november aanstaande speelt Twan zijn eerste grote headline show in Victorie, Alkmaar, waar fans alvast een voorproefje kunnen krijgen van het album 'Found Myself In Quarantine' dat naar verwachting in het voorjaar van 2021 zal verschijnen.


Support
De support zal verzorgd worden door de Alkmaarse Sterre Weldring. Haar melancholische folk-pop nummers gaan over alle soorten liefde en relaties, gedragen door haar herkenbare stemgeluid. Afgelopen jaar stond ze in de finale van de Grote Prijs van Nederland en tourde ze door het land tijdens de Popronde. Sterre was ook te zien in onze 'Deurmatsessies' het met nummer 'Never Leave You'. Lees meer