The Vintage Caravan

Het IJslandse The Vintage Caravan maakt prog-/classic rock met een subtiele hint van pop. Het jonge drietal komt uit Reykjavik en staat bekend om hun energieke optredens en indrukwekkende muzikaliteit. De band bestaat al zo’n 9 jaar, en hoewel hun sound het makkelijkst valt te scharen onder het kopje ‘aanstekelijke, moderne progrock’, hebben ze nog veel meer in hun mars. Na een aantal jaar onuitputtelijk touren zijn ze inmiddels een gevestigde headliner in Europa, het Verenigd Koninkrijk en Zuid Amerika: optredens op enorme rock- en popfestivals en uitverkochte clubshows in Europa zijn dan ook geen uitzondering.

The Vintage Caravan’s laatste album ‘Monuments’ kwam uit in 2021 en bevat een waaier aan moderne invloeden, zoals gewoonlijk gemengd met classic rock: een verslavende sound, kenbaar voor IJsland’s grootste rocktrio. De plaat laat zien dat de band zowel muzikaal als tekstueel volwassen is geworden: virtuoze 70s gitaargeluiden worden aangelengd met frisse elementen en psychedelische, progressieve en bluesrock kenmerken.

Support: The Damned Few

In een rokerige oefenruimte onder de rook van Zwolle wordt groovy, riff-based rock ’n roll versmolten met een beetje blues, een snufje psych en de powervocals van zangeres Dion Legebeke. Het resultaat is het unieke geluid van The Damned Few. Denk aan The Pretty Reckless, Rival Sons, Wolfmother, The Who, Led Zeppelin, Black Sabbath en je zit in de juiste richting.

Met twee goed ontvangen EP’s op zak en support shows voor o.a. Skunk Anansie is de band op dit moment bezig met hun debuutalbum. Verwacht groovende, stampende en ronkende geluiden die je doet verlangen naar de geur van sigaretten, verschraald bier en een verse kater.

Tijdschema:
19:00 - Deur open
19:45 - Aanvang The Damned Few
20:45 - Aanvang The Vintage CaravanLees meer