The Sore Losers


De vierkoppige Belgische band The Sore Losers komt naar Victorie!

Ontmoet de kinderen van rock, de aanstekers van de revolutie – The Sore Losers reizen af naar het noorden en laten Alkmaar kennis maken met hun Belgische bluesrock. Denk aan The Raconteurs, The Rolling Stones, The Black Keys en Reigning Sound, waarmee ze regelmatig vergeleken worden, en je hebt een goed idee van de sound van The Sore Losers – een melting pot van hun voorliefde voor rock, country, blues en garage.

Opgericht in 2009, bracht hun tweede plaats in Humo’s Rockrally in 2010 de aandacht van de muziekindustrie en noemde de jury de band “een fraaie mix van branie, bezieling en vakmanschap”. Het zelfgetitelde debuutalbum met singles als Beyond Repair, Silver Seas en Juvenile Heart Attack werd met open armen ontvangen in de Benelux. Opvolger Roslyn met o.a. Tripper en Don’t Know Nothing werd dan ook niet alleen in de Benelux uitgebracht, maar ook in Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk en bracht The Sore Losers een tour door het Duitse clubcircuit.

Skydogs, het derde en meest recente album, werd uitgebracht in 2016 en bevat titels als Dirty Little Pretty Things, Got It Bad en Emily. OOR noemt Skydogs “een recht-voor-zijn-raap-rockplaat met een extreem rauw geluid, overstuurde gitaren, vervormde zangpartijen en louter live-in-de-studio gespeelde opnames” met “uitstekende songs, straffe ritmes, felle koortjes, een fraaie ballad en geile teksten over dat blote Dirty Little Pretty Thing op de hoes”. 

Met optredens op o.a. Pukkelpop, Pinkpop, Rock Werchter, Into The Great Wide Open en Eurosonic en zelfs SXSW in Austin, USA op hun naam, mag het duidelijk zijn dat The Sore Losers een sterke live-reputatie heeft opgebouwd – en belangrijker nog – heeft verdiend. Daar komt nog bovenop dat de band op hun website meldt dat een nieuw album in aantocht is; wij kunnen niet wachten!

 The Glücks

Alek en Tina zaten samen in een blues band, maar het werd al snel bekend dat ze gemaakt zijn om hun eigen ding te doen. Met liefde voor alles dat rebels, dirty en fuzzy is: The Cramps, Stooges, Reatards, Sonics, Pebbles/Nuggets garage en punk. Met Tina op de drums en zang & Alek op gitaar was The Glücks geboren.

Deur open - 19:30
Support The Glucks - 20:00
The Sore Losers - 21:00


Lees meer


Tickets