The Shavers

Het concert van The Shavers is verplaatst van 24 april naar 20 november. Gekochte kaarten blijven geldig voor de vervangende datum, je hoeft hiervoor geen actie te ondernemen. Kaartkopers zijn per mail geïnformeerd.

Tijdschema:
14:00 uur: Deur open
14:45 uur: Aanvang support
16:15 uur: Aanvang The Shavers

The Shavers maakt glorieuze comeback! 

'Halvarine (Gadverdamme)', 'Cor De Moordenaar' en 'Drinken, Drinken, Drinken': een kleine greep uit het kenmerkende repertoire van strakke surfrocknummers met oprechte, soms ranzige, soms gevoelige Nederlandstalige teksten.The Shavers is misschien wel de meest bijzondere band die ooit de Nederlandse podia besteeg. In 2006 nam de band afscheid omdat zanger en boegbeeld Johannes de Boom dusdanig veel lichamelijke ongemakken kende dat het niet meer leek te kunnen. De band kwam in 2009 terug na een indrukwekkende serie operaties van de zanger met de EP ‘Orthopedia’.

Op 29 mei 2011 moest de band wederom afscheid nemen vanwege de inmiddels ernstig zieke gitarist Cock de Jong die in oktober 2011 sterf aan de gevolgen van kanker. Daarmee leek het doek definitief te vallen voor de band. Een andere gitarist was immers ondenkbaar.

Daar waar het bloed kruipt...
Na een ontmoeting tussen zanger Johannes de Boom en drummer Theo de Jong eind 2018 voelden de heren een gezonde spanning om ergens een draad op te pikken met de band. En er was meteen een gitarist gevonden. Het idee was simpel. Er bestaat geen gitarist die Cock zou kunnen vervangen want iedere gitarist is beïnvloed door een eigen stijl. Dus daarom hebben ze er zelf maar eentje gemaakt en wordt de rol van Cock overgenomen door de 17 jarige zoon van Theo, Eg de Jong. Opgevoed met het ware shaversbloed.

The Shavers zullen oud en nieuw materiaal spelen op 24 april in de grote zaal van Victorie in een show die zijn weerga niet kent.

Voorprogramma-dj's: Dennis en Johan Draaien Door. De meesten kennen Dennis vooral als 'Dikke Dennis'. In het verleden onderdeel van 'Peter Pan Speedrock' en vaak ook te zien als gastzanger bij The Shavers. 


Lees meer