The Grand East

The Grand East is terug. En hoe. Er komt een nieuw album, dat bol staat van de onderhuidse spanning. Als een ballon die elk moment kan knappen. Met nieuwe invloeden als Velvet Underground en King Gizzard & The Lizard Wizard brengen ze hun sound naar het nu. Live geven ze nog steeds een dampende rock ‘n soul show, met een zanger die zingt alsof hij door een voodoo-priester op de hielen wordt gezeten.

Voor hun nieuwe album houdt The Grand East alles in eigen hand. Ze brengen het uit op hun eigen label, dat samen met hun fans werd opgezet. Na meer dan 40 festivals en 2 eigen clubtours in 2017 is het tijd voor een nieuw hoofdstuk. Dat begint nu.

Support: COPPERSKY

Drie broers, geboren tijdens de beroemde, beruchte en verhitte jaren 80 van Colombia met een gedeelde voorliefde voor 70’s rock ’n roll.

Na een verhuizing naar Nederland, settelen de gebroeders Zwart zich definitief in Utrecht. De stad waar zij tevens hun drummer vinden. Het vierde bandlid dat de cirkel rondmaakt.

In oktober 2013 releast de band zijn debuutalbum Relief, Be Around the Bend, gevolgd het goed ontvangen If We’re Losing Everything in maart 2016. Vasthoudend aan een 3-jaarlijkse album cycle verschijnt in het voorjaar van 2019 een gloednieuw album.

Dit derde album draagt de titel Orbiter: een ode aan de eeuwige reis als muzikant en tijdelijke passant van deze kosmos zijnde. Daarnaast laat de titel ook de liefde van de bandleden voor het Sci-Fi genre doorschemeren. Orbiter bevat negen sterke rock songs, geproduceerd door Pablo van de Poel (zanger en gitarist van DeWolff).

Op Orbiter worden de individuele krachten van de bandleden gebundeld die tezamen COPPERSKY’S authentieke sound vormen. De rijke, diepe stem van lead zanger Erik Zwart doet met vlagen denken aan zangers als Eddie Vedder en Bruce Springsteen. Zijn poëtische teksten spreken tot verbeelding. Aan zijn zijde staan gitarist Marty Zwart, die door Neil Young en Pete Townshend geïnspireerde rock riffs speelt en basgitarist Robert-Jan Zwart, ogenschijnlijk geboren uit een romance tussen John Entwistle en John Paul Jones. De broers worden bijgestaan door Ray Murphy op drums, die speelt met de spirit van Keith Moon.Lees meer
Tickets