Dizzy Man's Band 2.0 - The Legacy

De Nederlandse overheid heeft een aantal maatregelen getroffen om de verspreiding van het Coronavirus (COVID-19) zoveel mogelijk te voorkomen. Een van deze maatregelen is een verbod op evenementen en concerten in heel Nederland tot en met 31 mei. Dit betreft ook het concert van Dizzy Man's Band 2.0.

Het concert zal worden verplaatst. Gekochte kaarten blijven geldig voor de vervangende datum. Je hoeft hiervoor dan ook niets te doen. Zodra de nieuwe datum bekend is, zullen wij dit communiceren.

Het kan natuurlijk zijn dat je verhinderd bent op de nieuwe datum. Vanwege de drukte door de vele verplaatsingen van events, is het nu nog niet mogelijk om een restitutie aan te vragen. Wij vragen je begrip voor deze situatie. Zodra er meer nieuws is, zetten wij dit op onze website.

The Dizzy Man’s Band was actief van 1970 tot 1983. In 1970 debuteerde de band met het nummer ‘Tickatoo’. In 1975 werd gescoord met ‘The Opera’, een nummer dat opviel door de Pavarotti-achtige intermezzo’s. In 1983 viel de band uiteen waarna ze een aantal jaren later nog bij elkaar kwamen voor de ‘Goud van Oud’ concerten van Veronica.

Bij Alice van der Horst, helaas sinds 15 jaar weduwe van Dizzy Man’s band/BZN-gitarist Dirk van der Horst, leefde al enige jaren de hoop dat de muziek van The Dizzy Man’s Band weer op de podia te horen zou zijn. Toen zij in 2019 contact kreeg met Gerard Kolenbrander die 2 keer per jaar een benefietconcert organiseert in Aalten ging alles in een stroomversnelling. Het streven was om voor 2 mei 2020 een band op te richten die kon optreden in Aalten. Na 3 maanden rondbellen waren ze eruit: Dizzy Man’s Band 2.0 – The Legacy was opgericht.

The Dizzy Man's Band terug op het podium? Ja en nee. Nee, want zonder Jacques Kloes en Herman Smak en roadie Bob kan dat ook niet. Ja, want met Bert Sax en Jan Doedens staat er wel de originele blazerssectie. Een ding is zeker: deze muzikanten staan garant voor een groot feest op 9 mei!

De bandleden:
Zang: Kees Klaassen
Gitaar: Kees de Groot
Bass: Willem Schoone
Toetsen: Ivan Schilder
Drums: Peter Smit
Sax: Bert Sax Ramaakers (ex-Dizzy Man’s Band)
Trompet: Jan Doedens (ex-Dizzy Man’s Band)
Mafketel: Theo The Lunatic

Qua tijd liep dit overigens ook parallel met het boven water komen van 9 nooit eerder uitgebrachte opnames van The Dizzy Man’s Band uit de Arnhemse Stable Studio. De bedoeling is dat dat deze in maart 2020 uitkomen op vinyl.Lees meerSuggesties voor jou