The Blue Stones

The Blue Stones is een Canadees Blues Rock duo, bestaande uit Tarek Jafar op zang en gitaar en Justin Tessier op drum en achtergrondzang. Toen ze een aantal jaar geleden begonnen hadden ze geen idee wie ze waren en welke richting ze opgingen. Wat ze wel wisten is dat ze samen muziek wilden maken, dus dat deden ze. Naast hun werk schreven ze song na song en zo brachten ze uiteindelijk in 2018 hun eerste album uit: Black Hole.

Het album trok de aandacht van Paul Meany, producer en creatieve kracht achter Alternative Rock band Mutemath: hij werkte onlangs nog met Twenty One Pilots aan hun vijfde studioalbum. Zijn interesse in The Blue Stones gold vanzelfsprekend als een flinke boost voor hun zelfvertrouwen. Werken met Meany leidde niet alleen tot een nieuwe benadering in het uitzoeken en creëren van muziek: het zorgde er ook voor dat Jafar zijn lyrics in een ander licht kwamen te staan. Samen met het genuanceerde en gelaagde van hun geluid resulteert dat in nummers die nadreunen door een krachtige, emotionele intensiteit.

Tijdens het maken van het nieuwe album, dat zijn naam nog moet krijgen, werden The Blue Stones opnieuw gedefinieerd, maar hun identiteit bleef in de tussentijd intact. Sinds ze begonnen hebben ze een heldere visie, en die blijft onveranderd: de fans moeten de verbinding aan kunnen gaan met de songs, en dat kan alleen als The Blue Stones dichtbij zichzelf blijven.Lees meer