Teus Nobel | Liberty Group

Deze show is verplaatst van 30-04-2021 naar 06-06-2021. Kaartkopers zijn geïnformeerd per mail. Let op: De tijden van dit concert zijn gewijzigd en kunnen afwijken van de tijden op je ticket.

''Een van de fijnste belevingen die een jazzliefhebber zich kan wensen
.''

Zo beschreef een 5-sterren recensie in de Volkskrant het concert van de Teus Nobel | Liberty Group in het Amsterdamse Bimhuis, voorjaar 2019. En met recht; de formatie tourde sindsdien met veel publieke belangstelling langs zo'n 20 festivals en podia in Nederland en België, waaronder het North Sea Jazz Festival, Bimhuis, Paradox en TivoliVredenburg. De creatiedrang van dit kwartet, door Teus zelf bestempeld als 'mijn beste bandje ooit', is nog lang niet gestild. In april verscheen hun kersverse nieuwe album ''Tanto Amor''.

Naast het nieuw verschenen album is het album "Pleasure Is The Measure" ook een groot succes. Het repertoire is wederom afkomstig van de bandleden zelf, met Nobel en Van Popta als componisten. Dit repertoire is ten opzichte van hun succesalbum "Journey Of Man" een stuk lyrischer en verhalender te noemen, alhoewel een stevige groove natuurlijk niet mag ontbreken. De boodschap van het kwartet is duidelijk: vooral het plezier staat voorop. Pleasure is the measure!

Trompettist Teus Nobel is al jaren een gevestigde naam in de (inter)nationale jazzscene. Zijn soloalbums ontvingen vele jubelende recensies in binnen- en buitenland. Ook zijn samenwerkingen met o.a. Frank McComb (US), Jef Neve (B), Jazzorchestra of the Concertgebouw en Ntjam Rosie springen in het oog. Concerten in meer dan 20 landen, verdeeld over alle 6 werelddelen, tonen het grote bereik aan van zijn muziek. Daarnaast ontving hij voor zijn album "Saudade" (2019) enkele maanden geleden een Edison Juryprijs.

Bezetting:
Teus Nobel - trompet/flugelhorn
Alexander van Popta – piano
Jeroen Vierdag – contrabas
Tuur Moens - drumsLees meer

Suggesties voor jou