Terzij de Horde

Deze avond staat volledig in het teken van het zwaardere werk, dus liefhebbers kunnen hun hart ophalen. Als headliner staat black metal formatie Terzij de Horde op het programma - de Utrechtse band wordt bijgestaan door het schurende geluid van Salutingrome en de verpletterende herrie van Dead Neanderthals.

Terzij de Horde

Terzij de Horde heeft altijd geprobeerd zichzelf niet te beperken door bestaande genres. Sinds hun ontstaan zijn er altijd hints van black metal, progressive doom, chaotische screamo en extreme hardcore aanwezig geweest, maar die hebben nooit als op zichzelf staande elementen gevoeld. Het is eerder alsof ze allemaal onderdeel zijn van een diepgewortelde, rauwe, eerlijke en emotionele stortvloed: een combinatie die de gemiddelde liveshow van Terzij de Horde onderschrijft.

Na het uitbrengen van hun debuut ‘Self’ in 2015, was het in 2022 tijd voor de opvolger ‘In One of These, I am your Enemy’. Hun geluid wordt doorgaans vergeleken met dat van bands als Wolves in the Throne Room, Kickback, Khanate en Neil Perry en hun aanpak lijkt veel op die van bands als Bosse de Nage, Laster en Woe. In de laatste vijf jaar heeft Terzij de Horde laten zien dat ze een unieke pilaar zijn binnen de Nederlandse black metal, met een geluid en live performance die juist met niks te vergelijken vallen. De band heeft internationale aandacht verworven en ontvangt eigenlijk alleen maar positieve recensies op zowel hun albums als hun liveshows.

Dead Neanderthals

De kans is groot dat je het Nijmeegse duo Dead Neanderthals al eens live hebt gezien in de afgelopen 14 jaar. Ze hebben honderden shows gespeeld in binnen- en buitenland, in grote en kleine zalen, als hoofdact of als support voor bands als Shining (No), The Thing, Death Toll 80k of Old Man Gloom. De kans is echter heel klein dat je ze 2x dezelfde set hebt gezien, want ze spelen een breed assortiment aan stijlen: van Free Jazz tot Death Doom en van Krautrock tot Dungeon Synth. Wat ze vanavond gaan spelen: ze weten het zelf eigenlijk nog niet terwijl ze deze bio voor je schrijven. Of dat erg is mag je zelf weten.

Salutingrome

Salutingrome begon ooit als solo-experiment van Zamity Mitelembe en is inmiddels uitgegroeid tot een genre-overschrijdende livesensatie. De band heeft een stage presence waar je u tegen zegt, mede door de poëtische ondertoon en Mitelembe’s affiniteit met theater. Met het uitbrengen van de EP "They All Wish Glory Upon Us, But Time Has Come" geeft Salutingrome alvast een voorproefje van een bombastisch, meeslepend post-punk geluid, wild en filmisch, op een missie om de grenzen van folk getinte rockmuziek te verleggen. Lees meer