Suffocation, Belphegor en God Dethroned

Onder de naam ‘Europe Under Black Death Metal Fire’ komen maar liefst vijf kneiterharde metalbands naar Victorie. Deze allesvernietigende tour komt uit de koker van Suffocation en Belphegor en special guests God Dethroned en support acts Nordjevel en DarkRise complementeren de lineup. Één ding is zeker: het pand zal worden afgebroken op 11 april.

Suffocation heeft sinds eind jaren ‘80 een grote bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van het genre. De New Yorkers spelen brute death metal, die technisch sterk onderlegd is. De muziek is een equivalent van een oude achtbaan die keer op keer in staat is om je maag te laten omdraaien ongeacht van hoe vaak je er al in hebt gezeten. Zanger Frank Mullen wordt gezien als een van de meest symbolische death metal vocalisten en als een van de eersten die een diepe “death growl” zangstijl gebruikte.

Het Oostenrijke Belphegor is al meer dan twintig jaar actief in de metalscene. Het tempo tijdens optredens ligt hoog en de energie knalt ervan af. Het is een prestatie dat de muziek in het verloop van de reeds elf (!) uitgebrachte albums compromisloos is gebleven.

God Dethroned is internationaal gezien mogelijk Nederlands succesvolste death-metal band ooit. In 2012 stopte de band ermee maar gelukkig was er een aantal jaar geleden een comeback. De band speelde inmiddels alweer op grote metalfestivals als Graspop Metal Meeting en de 70000 Tons of Metal Cruise.Lees meer
TicketsSuggesties voor jou


Tickets
ZO
12
mei

SAMAEL