Steve Gadd, Hermine Deurloo & Alain Clark

Steve Gadd behoort tot de meest iconische drummers van de jaren ’70 tot nu. Het intro van Paul Simon’s megahit '50 Ways to Leave Your Lover': Steve Gadd. De drumsolo in het legendarische 'Aja' van Steely Dan: Steve Gadd. Je hoort ‘m op platen en hits van Paul McCartney, James Taylor en Rickie Lee Jones. Plus op die van zijn eigen Steve Gadd Band (waarmee hij eerder dit jaar een Grammy won).
  
En nu dan op het nieuwe album ‘Riverbeast’ van Hermine Deurloo.

Hermine Deurloo was in 2018 winnaar van de prestigieuze Bernie Bray Award voor beste mondharmonica speler - Toots Thielemans en Stevie Wonder gingen haar voor. Ook had ze een showcase op Jazzahead wat in veel optredens in het buitenland resulteerde. Hermine speelde o.a. op Cairo Jazz en Manchester Jazz. Half Nederland kent haar van de tune van de Unox reclame; de andere helft van o.a. concerten met Metropole Orkest en gastoptredens bij bv. Douwe Bob en Alain Clark. Ook stond ze op North Sea Jazz en deed ze een Stevie Wonder Tribute met het Jazzorchestra of the Concertgebouw en Jeangu Macrooy.

BIG APPLE BAND

Tony Scherr tourt met Bill Frisell en werkte met o.a. John Scofield en Norah Jones. Hij deed ook een vocal/guitar track op de 1e 'Family Dinner' van Snarky Puppy.

Luca Benedetti is een voor ons goed bewaard geheim uit de NYC scene: hij is een combinatie van afrobeat, NYC punkjazz, bluesrock en folk-americana. Ultieme sfeermaker in arrangementen.

Jon Cowherd is ook niet de eerste de beste. Jon was musical co-director van de Joni Mitchell 75 Tribute in LA waarbij hij werkte met Herbie Hanconck, Chaka Khan en Wayne Shorter. Hij tourde ook met Rosanna Cash en Iggy Pop. 

Alain Clark is de special guest deze tour. Hij vertolkt de single 'If We Can’t Trust Eachother' (uit op 22/11 incl. videoclip) en een aantal van zijn bekendste hits (Steve Gadd speelde ook op Alain’s album Live it Out).Lees meerSuggesties voor jou