Steffen Morrison

De in Suriname geboren soulzanger Steffen Morrison verovert al jarenlang samen met zijn band festivals en clubs in de geest van zijn grote muzikale helden Otis Redding en James Brown. Zijn muziek bestaat uit een bonte mix van invloeden, waaraan hij zijn eigen ingrediënten heeft toegevoegd.

Nadat Morrison in 2016 zijn EP 'Just Another Man' uitbrengt gaat het hard. Daarna verschijnen de albums 'Movin’ On' (2018) en 'Soul Revolution' (2020) die met lovende recensies worden ontvangen door de Nederlandse pers. Inmiddels heeft Steffen ook zijn eerste stappen gezet in het buitenland met meerdere uitverkochte shows in Spanje.

Begin 2023 verschijnt de NPO documentaire 'The soul of Steffen Morrison'. In de documentaire zien en horen we naast Steffen Morrison zelf o.a. zijn gitarist Alvin Lewis, zijn producer Tjeerd Oosterhuis en Michiel van Elk van Sublime.

In maart 2024 staat de release van het nieuwe album ‘Self-made’gepland. De singles ‘Stand Up’ en ‘Days of Confusion’ zijn een indrukwekkend voorproefje.Lees meer