Spinvis

Let op! De tijden zijn veranderd: deur open om 19:00, aanvang om 20:00.

Het is misschien wel het album waar het meest naar uitgekeken wordt: Trein Vuur Dageraad. Wederom een mysterieuze titel in het ongrijpbare oeuvre van misschien wel 's lands meest eigenzinnige muzikant, die dit album eind april uitbrengt. Zo hebben we nog ruim de tijd om alle nieuwe kunstwerkjes eens op ons gemak uit te pluizen, alvorens ze live mee te maken: op 3 november komt hij naar Victorie. Over wie anders kunnen we het hebben dan... Spinvis!

Let op: Victorie is cashless. Klik hier voor meer informatie.

We kennen natuurlijk het succesverhaal van Erik de Jong, de punkveteraan die zich opsluit in zijn zolderkamertje in Nieuwegein, om daar aan zijn eerste Spinvis-plaat te werken.
De mix van eenvoudig klinkende maar zorgvuldig gearrangeerde popmuziek en opzienbarende teksten levert een succesvol en opzienbarend cultalbum op, kortweg Spinvis geheten. De nummers Smalfilm en Bagagedrager worden kleine hitjes. Er is landelijk succes, doch ook onze Zuiderburen weten de smaakvolle arrangementen van de onvermoede tekst- en geluidskunstenaar op waarde te schatten. Spinvis en zijn band, waarin De Jong's eigen vader Walter actief is, vieren triomfen op zowel Lowlands als Pukkelpop.

Wat volgt is een definitieve plek in de eredivisie van de Nederpop, met immer bejubelde albums en de daarmee gepaard gaande prijzen. Een Zilveren Harp was er al in 2004, de Popprijs is de ultieme bekroning in 2007. Misschien nog wel mooier dan al die prijzen is de unanieme omarming vanuit de culturele sector: filmmakers weten De Jong te vinden wanneer ze een bijzondere soundtrack zoeken en een klassiek musicus als Ed Spanjaard, dirigent van Het Limburgs Symfonie Orkest, is zo onder de indruk dat hij een samenwerking met hem aangaat.

Terug naar 2017. Trein Vuur Dageraad, dus. Dertien nieuwe klassiekers die zich met geen pen laten omschrijven, behalve dan dat ze ‘Vintage Spinvis' zijn. Hallo, Maandag is de voorbode die op 4 februari werd gelost. Luister hem hieronder vast. En vergeet je tickets niet aan te schaffen, want dat dit een bijzondere show gaat worden, mag een understatement heten.


Lees meer
Tickets