Soulfly

Soulfly zag in 1997 onder bezielende begeleiding van frontman Max Cavalera het licht. Ruim twee decennia, meerdere wereldwijde tours en een flink aantal albums later bewijst de band met hun twaalfde plaat Totem (2022) nog net zo relevant te zijn als bij de release van hun gelijknamige debuut.

Met moderne klassiekers als "Jumpdafuckup," "Back to the Primitive," "Downstroy," "Eye for an Eye,” “Ritual,” en “Dead Behind the Eyes” is Soulfly al jaren een invloedrijke formatie binnen het heavy (nu) metal genre. Met aggressieve anthems die worden afgetopt met nuance en dissonantie weten ze zich keer op keer te onderscheiden.

Het laatste album Totem is geproduceerd door Max Cavalera zelf, in samenwerking met (Code Orange, Ghostemane, Outer Heaven). De plaat bevat gast optredens van John Powers (Eternal Champion), Chris Ulsh (Power Trip) en John Tardy (Obituary) en verwijst muzikaal zowel naar Soulfly klassiekers als Ritual en Archangel, als naar de genadeloze groove van platen als Primitive, Prophecy en Dark Ages.Lees meerSuggesties voor jou