Solomon & Habitants

Twee getalenteerde Nederlandse rockbands op één avond: Solomon en Habitants nemen het podium over voor een complete ervaring aan indringende indie en atmosferische shoegaze. 

Solomon

Met de release van het debuutalbum ‘It’s All Downhill From Here’ tijdens ESNS’23 veroverde de Maastrichtse band Solomon een plek in het Nederlandse clubcircuit. Een zeer succesvolle eerste headline tour langs de Nederlandse zalen was de start van een dynamisch festivalseizoen en hun oversteek naar de UK. Inmiddels terug in het land maakt Solomon zich klaar voor de 2e Clubtour van 2023, waar zowel de debuutplaat als nooit eerder vertoond werk centraal staat. De Alternative/Indie band komt met een indringende sound, vakkundig en gedurfd met een eigenzinnige eigenheid en tegelijkertijd smooth en edgy. Solomon bewandelt haar eigen weg in het Alternative/Indie-genre, in de voetsporen van internationale acts als Elbow, The National, Editors en Radiohead. De band werd eerder dit jaar uitgeroepen tot KINK Future Icon’23, en werd genomineerd voor de Limburgse Popprijs.

Habitants

Met grootse en melancholische atmosferische melodieën, de prachtige etherische stem van zangeres Anne van den Hoogen en betoverende reverb gitaren (van o.a The Gathering gitarist René Rutten), is Habitants muziekstijl verbonden met de donkere shoegaze en etherische golf van de jaren ‘80. De gitaargedreven soundscapes van Habitants laten je ronddwalen in nieuwe werelden, kwetsbaar en krachtig, overweldigend als het sublieme. Met het debuutalbum One Self (2018) heeft Habitants zichzelf op de kaart gezet als een opkomende kracht in de alternatieve muziek-scene. De plaat kreeg wereldwijd lovende reacties. De band speelde daarop een clubtour door Nederland en stond op festivals als Bruis en Oranjepop.

Met het vervolgalbum Alma (geproduceerd door producer Attie Bauw en verwacht begin 2024) krijgt de dromerige shoegaze sound een experimenteler geluid. De band durft hiermee buiten de gebaande paden te treden en te zoeken naar nieuwe manieren om hun krachtige geluid uit te diepen of tot verstilling te verfijnen.Lees meer