Solarfall 2017

Het is weer tijd voor Solarfall, het jaarlijks terugkerende duistere black en doom metal festival van Alkmaar en omstreken!
Op 11 november is het zo ver: de derde editie van Solarfall, voor het eerst in het nieuwe pand van Victorie. Ook deze keer hebben de organisatie van Solarfall en Victorie en retevette line-up in elkaar gedraaid. 
De line-up is nog niet lang compleet, dus stay tuned!

Line-up:

|v> Emptiness (headliner)
|v> Gnaw Their Tongues
|v> Kjeld
|v> Verwoed
|v> Dood
|v> Morvigor

Emptiness (headliner)

Heerlijk  duistere atmosferische black- en death-metal,die naadloos overgaat in gothic, vintage synths en galmendegitaarwolken. Zo wordt het uit Brussel afkomstige Emptiness regelmatigomschreven. Wanneer je Twiggy Ramirez (o.a. van Marilyn Manson en NineInch Nails) achter de knoppen zet weet je dat je de oren gespitstkrijgt!

De band wordt niet alleen vergeleken met vakbroeders Alcest,Lifelover en Fields of Nephilim, maar zelfs ook met Massive Attack enDavid Bowie. Dit jaar hebben ze met “Not for Music”een knaller vanformaat uitgebracht! Bevreemdend, duister en tegelijk alles verzwelgend,Emptiness heeft het allemaal!

“Oneindig treurig en welhaast apocalyptisch, maar hypermuzikaal, fabuleus geproduceerd en magisch mooi. Wat een plaat” zei de Volkskrant over ‘Not For Music’ van Emptiness en gaf de plaat de maximale score van vijf sterren.

“IJzingwekkende verdoemenis klonk nog zo troostrijk” schreef OOR, en Never Mind The Hype sloot af met “Een dikke chapeau voor dit prettig explorerende Emptiness.

Gnaw Their Tongues

Vanuit de zompige moerassen van Drachten, Friesland, wordt regelmatig een bak herrie over de wereld heen gestort door eenmansproject Gnaw Their Tongues. Niet zomaar een bak herrie, dit is eigenzinnige black/metalnoise voor gevorderden. 

Kjeld

Liefhebbers van Satyricon, Emperor en Immortal kunnen hun donkere harten ophalen bij Kjeld. De Oost-Friese blackmetalband, opgericht in 2003, halen inspiratie uit oude mythes en rituelen uit de Friese historie.

Verwoed

Voortgekomen uit Woudloper is Verwoed een nieuw black-metal project uit Utrecht. Eerder dit jaar kwam de eerste EP uit genaamd 'Bodemloos', welke zowel nationaal als internationaal op veel bijval kon rekenen en veel stof heeft doen opwaaien. Met hun atmosferische black metal in het straatje van Mg?a, Svartidauði en Misþyrming, komen ze nu voor het eerst naar het noorden van Nederland. Verwoed is een uiterst strakke live band.

Dood

Dood is een black-metal band uit Limburg en sinds 2011 actief. Dood heeft sindsdien het podium gedeeld met Nargaroth, Endstille, Lord, Dool en Mantis. Dood omschrijft zichzelf als ''Psycho Black Metal''. In 2015 kwam hun eerste full-length Opus af genaamd: 'Liberating Self-Destruction'. Snelle riffs, diepe duistere lagen en vocalen die door merg en been gaan zijn te verwachten.

Morvigor

Morvigor maakt een vorm van expressieve Black/Death Metal sinds 2011, geïnspireerd door een groot scala aan bands, van Mayhem tot Pink Floyd en van Morbid Angel tot Joy Division. Psychedelische stukjes worden afgewisseld met groezelige punk riffs, afgetopt met melancholieke climaxen. Euforisch en neerslachtig, experimenteel en conservatief, meeslepend en opjagend. Morvigor loopt over de gebaande paden om vervolgens rigoureus de duisternis in te rennen.Lees meer
TicketsSuggesties voor jou


Tickets
VR
20
okt

Y&T