Black Metal Night

De echte liefhebber mag deze niet missen: maar liefst vier Black Metal bands op één avond.

Morvigor

Geïnspireerd door een groot scala aan bands, van Mayhem tot Pink Floyd en van Morbid Angel tot Joy Division, maakt Morvigor sinds 2011 een vorm van expressieve Black/Death Metal. Psychedelische clean stukjes worden afgewisseld met groezelige punk riffs, afgetopt met melancholieke climaxen. Euforisch en neerslachtig. Experimenteel en conservatief. Meeslepend en opjagend. Morvigor loopt over de gebaande paden om vervolgens rigoreus de duisternis in te rennen.

Faceless Entity

Hypnotische klaagzangen over het noodlot, intense Black Metal seances. Faceless Entity kenmerkt zich al sinds hun demo's door een zeer rauwe en luide, maar atmosferische sound die door hun releases heen steeds verfijnder is geraakt, maar desalniettemin een verstikkende staat van trance teweeg brengen. Na het uitbrengen van hun tweede langspeler en een succesvolle tour met Lamp of Murmuur en Dödsrit, blijft Faceless Entity terugkeren voor de wederkerige rouw om zowel de levenden als de doden.

Shagor

Overdonderend doch hypnotiserend, schurend doch bedwelmend, atmosferisch doch dissonant: een enkel label zou Shagor tekort doen. Opererend uit midden Nederland stort Shagor een oorverdovende stilte en een heilzame leegte over de luisteraar. In 2019 waren de nummers voor Sotteklugt, een verbastering van 'Klucht der Zotten', geschreven, vervolgens heeft Shagor, wat 'Zwart' in het Hebreeuws betekent, het album op de wereld losgelaten. Momenteel wordt gewerkt aan de opvolger.

Hellevaerder

Het in 2017 opgerichte Hellevaerder is begonnen als idee om Nederlandstalige black metal te maken. Na wat zoekwerk en gerommel met de bezetting is de eerste release 'Aan de aarde teruggegeven' in 2018 klaar. Na deze release heeft Hellevaerder de smaak te pakken gekregen en heeft door geschreven aan de single 'Gehekeld door een ieder', welke is uitgebracht in begin 2019. Niet lang daarna verscheen de single 'Krijgers'. In de zomer van 2022 kwam het eerste album uit: ‘In de nevel van afgunst’ brengt zeven tracks die je meetrekken in de diepte. Met een nieuw stage image gaat de band een duister live ritueel brengen en neemt jullie daar in mee.

Tijdschema
19:00 - Deur open
19:30 - Aanvang programmaLees meer