Semistereo

In de luidruchtige leegte van de zompige polder, onder de rook van Amsterdam en net naast de heksenketel van Schiphol opereert Semistereo. In het leven geroepen met de ambitie om het muzikale spectrum te verrijken. Met succes: Semistereo is uitgegroeid tot een indrukwekkende band met drie zeer goed ontvangen albums op haar naam. De band absorbeert de omgeving zonder in herhaling te vallen, combineert grootstedelijke structuur met de gepassioneerde weidsheid van het nieuwe land en het resultaat valt het best te beschrijven als een verfrissende kruising van Post- en Progressive Rock.

In deze show, waarin het nieuwste album ‘Zabriskii’ wordt gepresenteerd, is Semistereo bij vlagen grillig en onvoorspelbaar, maar altijd "in your face" en kwalitatief hoogwaardig. In de lyrics worden thema's als sociale vervreemding en de verschrikkingen van technologische ontwikkeling behandeld. Live grijpt Semistereo de luisteraar bij de strot, om pas na de allerlaatste noot weer los te laten.

SUPPORT: Vetrar Draugurinn

Vetrar Draugurinn is een band die gevormd is om songwriter/gitarist Eric Hazebroek (Stream of Passion). Ondanks wat de IJslandse naam doet vermoeden is de band opgericht in Nederland. Om de band compleet te maken heeft Eric hulp gevraagd van vier getalenteerde en ervaren muzikanten/vrienden, namelijk Marjan Welman (Autumn, Ayreon) met haar engelachtige maar duistere stem, veelzijdige drummer Jim van de Kerkhof (All for Nothing), gitarist van de 8-snarige gitaar Thomas Cochrane (Hologram Earth, Ancient Rites), en bassist Arjan Heijden (Manifest, Daeonia), waar hij al tijden mee samenwerkt.

Het doel is om muziek uit het hart te maken, melancholisch en somber, intens en breekbaar op sommige momenten en zwaar en hard op andere. Vetrar Draugurinn biedt men een lichtstraal in het donkere bos, een beetje warmte in een lange winterse nacht.  
Lees meer


TicketsSuggesties voor jou