Seasick Steve

Met slechts drie snaren op een versleten gitaar en een oude houten kist als percussie-instrument, zorgde de toen nog onbekende Seasick Steve in 2006 voor een sensatie tijdens zijn optreden in de BBC-show van Jools Holland. Na jarenlang rondzwerven als straatmuzikant en seizoenarbeider werd hij met zijn rauwe en oprechte vertolking van de blues in één klap beroemd.

Inmiddels zijn we 18 jaar verder en heeft Seasick Steve talloze albums uitgebracht, stond hij op bijna elk groot festival ter wereld en staan er talloze uitverkochte tours op zijn naam.

In juni komt daar een nieuw album bij, getiteld 'A Trip A Stumble A Fall Down on Your Knees'. ‘Backbone Slip’, de eerste singel van het album is net uit en belooft veel goeds. Steve zelf noemt het zijn favoriete album tot nu toe, waar hij het meest trots op is.

Support: James Dixon
Met een geluid dat zowel rauw als melodisch is, pakt James Dixon zijn publiek keer op keer in met zijn oprechte teksten, soulvolle vocalen en een gitaarspel dat het beste valt te omschrijven als meedogenloos. Inspiratie vindt Dixon onmiskenbaar in artiesten als Chris Witleym John Martyn, Kelly Joe Phelps, Neil Young, Nic Jones, Chris Wood en Ralph McTell.

Dit is een concert met staanplaatsen.

Tijdschema:

19:00 - Deur Open
19:45 - Support: James Dixon
21:00 - Aanvang Seasick SteveLees meer