Sax, Candy & Rock ’n Roll

Een kijkje in het leven van Candy Dulfer

De wereldberoemde saxofoniste is voor het eerst in dertig jaar niet ergens aan de andere kant van de wereld op tournee met haar band. In plaats daarvan krijgt publiek de kans de wereldberoemde saxofoniste beter te leren kennen. In intieme setting speelt Candy natuurlijk sax, begeleid door Roger Happel en Cyril Directie, maar vertelt ze ook vol passie over haar avonturen met o.a. Prince en Blondie, haar prille begin bij de fanfare en haar liefde voor natte doekjes en patat met mayonaise.

Candy Dulfer stond op haar vijfde al met een saxofoon in haar handen – misschien niet zo gek als je vader een bekend saxofonist is. Op haar elfde speelde ze reeds in de band van Rosa King, op haar veertiende had ze haar eerste eigen band, waarmee ze nog voordat ze eindexamen had gedaan al in het voorprogramma van Madonna stond. Sindsdien speelde en speelt ze met muzikale helden als Prince, Van Morrison en Chaka Khan, had ze samen met Dave Stewart van The Eurythmics een wereldhit met "Lily was here' en mag ze zichzelf dankzij haar plaat 'Saxuality' een "Grammy nominated artist' noemen.

Inmiddels is Candy niet alleen een van de bekendste vrouwen in de Nederlandse muziek, maar ook een van de beste saxofonisten ter wereld, in het buitenland nog beroemder dan hier. Ze werkte samen met o.a. Beyoncé, Aretha Franklin, Blondie en Pink Floyd, speelt met haar band over de hele wereld in uitverkochte zalen en op de grootste festivals en scoorde meerdere nummer 1-hits in de VS.

In haar in 2017 verschenen boek “Sax, Candy & Rock-’n-roll" vertelde ze openhartig over haar leven en werk: hoe haar ouders ervoor zorgden dat ze niet zoals Amy Winehouse eindigde, over feestjes van Prince met als enige gasten Kim Basinger en zijzelf, over hoe het er écht aan toe gaat on the road, over liefde en vriendschap en hoe het is om als vrouw de baas van de band te zijn.

Corona-proof en uniek!

Dit concert heeft uitsluitend zitplaatsen in duo opstelling. Het balkon is voorzien van comfortabele krukken. Lees meer