SAMAEL

SAMAEL, een band met een rijke historie aan muzikale evolutie in de tijd dat alternatieve bands moesten vechten om te overleven. De black metal band is ontstaan in 1988 door een fusie van de broers Xytraguptor en Vorphalack. Door zichzelf maandenlang op te sluiten, 24/7 oefenen en met eigen geld een paar tracks op te nemen, kan je zeggen dat SAMAEL een echte ‘self made’ band is. Een netwerk van underground liefhebbers, een paar persoonlijke mails en een aantal kleine onafhankelijke distributeurs waren er nodig om de eerste fans naar zich toe te trekken.
Inmiddels heeft de band al 30 jaar ervaring, 100 nummers uitgebracht en ruim 1000 shows op hun naam staan. 12 mei zet SAMAEL Alkmaar op zijn kop!

Support: Hangman's Chair

Special guest: Hangman's Chair

De uit Frankrijk afkomstige Sludge en Doom Rockgroep Hangman’s Chair houdt wel van een goede metal avond. Hangman’s Chair is in 2009 volledig herboren met hun release van het album ‘Leaving Paris’ en is sindsdien niet meer te stoppen. Wanhoop, eenzaamheid en geweld wordt op het podium muzikaal synchroon getrokken met schoonheid en verbondenheid. Met het succes van de laatst uitgebrachte album ‘This is not supposed to positive’ in 2015, staat de band in de spotlight van veel magazines en trad op bij internationale festivals zoals Roadburn en Hellfest.


Lees meer


Tickets