Ruben Hein

Dit is een show met zitplaatsen, vrije plaatskeuze bij binnenkomst. 

Pianist, zanger en fervent vogelaar, Ruben Hein (1982) komt naar Victorie voor een bijzondere solo show, alleen met piano. Hein wordt alom geroemd om zijn karakteristieke, warme stem, eigenzinnige pianospel en soulvolle popsongs. Zijn debuutalbum 'Loose Fit’ bracht hij in 2010 uit en sindsdien toert hij met zijn eigen muziek en speelt hij in binnen- en buitenland. Bij het grote publiek werd Ruben bekend door zijn muzikale bijdrage in het programma "Linda's Zomerweek" (2013/2014) met presentatrice Linda de Mol. In 2018 won hij het televisieprogramma Wie Is de Mol, waar hij nationale bekendheid mee verwierf. In datzelfde jaar bracht hij zijn album ‘Groundwork Rising’ uit, waarvan onder andere de single ‘Everything I Say (Magnolia)’ opgepikt werd als Top Song bij Radio 2.

Voor het maken van zijn vijfde studioalbum besloot Ruben Hein zijn twee grootste liefdes, Muziek & Natuur, samen te brengen op de bijzondere plaat 'OCEANS'. Hiervoor heeft hij zich laten inspireren op een expeditiereis langs Antarctica. “Ik krijg dezelfde energie van muziek als wanneer ik met mijn verrekijker naar vogels kijk", aldus Ruben. In samenwerking met filmmaker Hubert Neufeld heeft Ruben een documentaire van deze reis en maakproces geproduceerd, getiteld ‘Sounds of the South’.

OCEANS was tevens het startschot voor stichting ‘AANPOTEN’, welke hij samen met vriend en ecoloog Ruurd Jelle van der Leij opgestart is. De stichting heeft als doel om de biodiversiteit in Nederland te helpen herstellen. Simpelweg door enerzijds het aanplanten van inheemse struiken en bomen daar waar er vraag naar is en anderzijds door een transparant platform te bieden waar je kunt doneren. Met het startkapitaal van alle verkochte OCEANS platen konden de eerste 2200 struiken en bomen geplant worden. Als artiest wil Ruben zich, op en naast het podium, op vele vlakken in blijven zetten voor natuurbehoud en herstel van biodiversiteit.

In zijn meest recente album genaamd ‘Leveller’, dat voorjaar 2023 uitgekomen is, richt Ruben zich weer even op zijn eigen staat van zijn en hoe zijn levensvragen zich verhouden tot de natuur en het dierenrijk. Is het muzikanten bestaan nog wel voor mij weggelegd, na alle veranderingen van de afgelopen jaren? En wie ben ik nu eigenlijk op dit moment? Alle vragen in zijn hoofd schrijft hij in korte tijd van zich af, waarbij de antwoorden andermaal in een alternatief popgeluid zijn gehuld. In 2024 gaat Ruben verder met het schrijven van nieuw werk. Solo, maar ook samen met het strijkkwartet Matangi met wie hij najaar 2024 de theaters in zal gaan.Lees meer