RANI

Dit concert is verplaatst van 10 december 2021 naar 16 juni 2022. Tickets voor de nieuwe datum zijn gewoon nog geldig, kaartkopers zijn per mail op de hoogte gebracht.

RANI MAAKT DEBUUT ALS SOLOARTIEST MET NIEUWE EP'S VOL R&B-POPTRACKS


Al sinds jonge leeftijd is de uit Heerhugowaard afkomstige RANI bezig met zingen en het schrijven van liedjes. In 2017 is ze in samenwerking met goede vriend Olaf Blackwood begonnen met het professioneel schrijven en zingen van muziek. Hierop kreeg ze een publishingcontract bij Cloud9 aangeboden en is ze verder gaan werken aan haar eigen muziek die ze zelf beschrijft als muziek met Soul/R&B/Pop invloeden.

Een sleutelmoment in de voorbereidingen richting haar debuut als solo-artiest was het nummer ’Post Malone’ die zij in samenwerking met onder andere Sam Feldt tot stand is gekomen. Deze hit stond in bijna twintig landen hoog in de singlelijsten, waaronder Canada, Engeland en Nederland. De single, mede geschreven door RANI, werd platina in Canada, Engeland en Australië en de video is inmiddels meer dan zestien miljoen keer bekeken. In de VS werd de single onlangs met een gouden plaat bekroond na een notering in de Top 5 in de Billboard Hot Dance / Electronic Songs-hitlijst. Een ander opvallende vocale performance die het grote bereik van RANI's stem laat horen is ’Crying In The Sun‘ met Faustix.

De nog maar 21-jarige RANI maakt nu haar echte debuut als soloartiest met het uitbrengen van een drieluik van EP’s. EP3 en EP9 kwamen hiervan als eerste uit. Muzikaal is haar werk niet voor één gat te vangen; ‘EP3’ is een kolkende mix aan genres. Haar warme stem smeedt het tot een uniek geheel. “Ik heb altijd van soul en R&B gehouden, vooral als deze genres poppy werden gebruikt. Maar de eerste stappen die ik zelf in de muziekindustrie zette, waren in de dance”, zo zegt ze over haar kenmerkende sound, die is beïnvloed door artiesten als Destiny's Child, HER, Lauren Hill en Steve Wonder. Net als EP3 bevat EP9 ook sterke R&B-poptracks zoals het nummer ‘’Knock You Down”. 

Inhoudelijk wil ze met haar teksten iets kunnen betekenen voor mensen. “Zeker in deze tijden, kunnen mensen zich overweldigd door emoties voelen”, zo zegt ze. “Met mijn liedjes hoop ik uit te kunnen dragen dat ze niet alleen zijn, dat hun gevoelens heel normaal zijn. Het maakt allemaal deel uit van onze gedeelde menselijke ervaring.” RANI hoopt daarom dat ze anderen kan helpen met werk dat recht uit het hart komt, oprecht is en inspireert. “Ik geloof dat muziek bij uitstek de manier is om als mensen onderling verbinding te maken. Gezien de stand van zaken in de wereld, is dat belangrijker dan ooit. Ik wil liedjes maken die gevoelens reflecteren, zodat iedereen zich gehoord voelt en geïnspireerd wordt om met trots zichzelf te zijn.” 

Onlangs is ook EP6 uitgekomen, de laatste EP uit de serie. 
Lees meer