Popronde Pre-Party

POPRONDE 2020 GAAT DOOR MET PODIUM PRE-PARTY

Popronde, het grootste reizende festival van Nederland gaat dit najaar toch op tour, in intieme 1,5 meter setting! Van 12 september tot en met 28 november doet het festival de Nederlandse poppodia aan, onder het mom van de ‘Popronde Poppodium Pre-Party’. Een ‘Pre-Party’ omdat de originele editie van het festival is verplaatst naar begin 2021.

In Alkmaar hebben we de volgende Popronde acts voor je op het podium staan:

RENEE SPIJKER
Deze 21-jarige singer-songwriter komt uit Alkmaar. Geïnspireerd door artiesten als Billie Marten, John Mayer en Fink schrijft en componeert Spijker haar eigen werk, waarin zij met haar unieke wereldse sound alledaagse thema’s aansnijdt. De laatste hand wordt op dit moment gelegd aan haar debuut EP, die in het najaar van 2019 zal verschijnen.

BURGHT
Zelf omschrijft de band zich als 'four headed alternative pop group'. Burght gooide hoge ogen met hun EP ‘Never Gonna Make It’. Het vierkoppig collectief maakt avontuurlijke popmuziek. Van melancholische mijmeringen tot heftige uitbarstingen. Van zonovergoten grooves tot opzwepende synths. Elk nummer is een trip, maar hoe avontuurlijk de muziek ook is, het klinkt allemaal verrassend coherent. Elk nummer is onmiskenbaar Burght.

DINO KIDS
Deze instrumentale band die klinkt als een experimentele surffilm on stage. Diepe grooves verses eigenzinnige gitaren omlijst door galm en fuzz. Als luisteraar wordt je heen en weer gesmeten tussen broeierige, hypnotiserende dekens van geluid en opzwepende autoachtervolging-tunes. Gooi het geluid van surf, de intentie van psychedelica en de sfeer van oude westerns in de magnetron (stand: kernoorlog), en de smeulende bende die overblijft is de verwarrende ervaring genaamd DINO KIDS.

Popronde optredens zijn normaal gesproken gratis toegankelijk, maar gezien de situatie waarin de podia zich bevinden, hanteren we deze avond een klein bedrag voor 3 te gekke bands. Kaartjes zijn alleen verkrijgbaar in de voorverkoop, beperkt plaats! 

Dit concert is uitsluitend met zitplaatsen in duo's met een beperkt aantal tickets.Lees meer