Pophelden.NL

Pophelden.NL is een nieuwe muziekproductie met een wisselende samenstelling. Uitsluitend klinkende namen en generatiegenoten uit de geschiedenis van de Nederpop verlenen hun medewerking. Deze avond in Victorie treden niemand minder op dan Hans Vandenburg, Robert Jan Stips en Jan van der Meij. Allen met een eigen, intieme ‘unplugged’ set. Diverse klassiekers uit ieders carrière komen aan bod. Ook verrassende covers (persoonlijke favorieten), nieuw en eigentijds materiaal, en improvisaties gaan voorbijkomen. Dit alles ondersteund met verhalen, anekdotes en volop interactie met het publiek.

Pophelden.NL
Met medewerking van:
Robert Jan Stips (Nits)
Hans Vandenburg (Gruppo Sportivo)
Jan van der Meij (Powerplay)

Toetsenist, zanger, componist, arrangeur en producer (lees: duizendpoot) Robert Jan Stips is inmiddels ruim 25 jaar in binnen- en buitenland succesvol actief bij de formatie Nits. Daarvoor – sinds eind jaren 60 – had hij al (inter)nationaal naam gemaakt met de bands Supersister, Golden Earring, Sweet d’Buster en Transister. Als producer was Stips o.a. werkzaam voor Gruppo Sportivo.

Hans Vandenburg fungeert al vier decennia als het boegbeeld van deze Haagse groep. Hij is als componist ook verantwoordelijk voor de aanstekelijke hitsingles Disco Really Made It, Hey Girl en Rock ’n Roll van Gruppo Sportivo. Tegenwoordig is de zanger/gitarist vooral actief als soloartiest. Zo deed hij afgelopen jaar van zich spreken met zijn uitstekend ontvangen soloalbum Dig It Yourself.

Jan van der Meij speelde in Herman van Boeijens Vitesse en is de oprichter van en constante factor in Powerplay, bekend van hits als Make It Alone, Love Can Break Your Heart en Waste Of Time. Daarnaast is Jan van der Meij al jarenlang muzikaal partner van Frédérique Spigt. Bovendien treedt hij momenteel in uitverkochte theaterzalen op met de ultieme Beatles-tribute The Analogues.


Lees meer


TicketsSuggesties voor jou