Pink Floyd Project

PINK FLOYD PROJECT PRESENTS: PINK FLOYD IN DE NPO RADIO 2 TOP 2000

Een van Nederlands meest gerespecteerde tributebands speelt vijf bijzondere concerten in het kader van de NPO Radio 2 TOP2000. De 12 koppige band zal alle nummers van Pink Floyd uit de lijst in chronologische volgorde spelen, van de laagst genoteerde tot de hoogst genoteerde. Journalist en schrijver van de Nederlandse Pink Floyd biografie Wouter Bessels fungeert daarbij als 'popprofessor' en geeft per notering een interessante inkijk in de nummers.

Dit resulteert in een fantastische setlijst. Naast de spectaculaire opener ‘One Of These Days’ (plek 1057) en de absolute nummer 1 ‘Wish You Were Here’ (plek 13) is ‘Echoes’ (plek 276) een van de absolute hoogtepunten van de show. Dit nummer is met ruim 23 minuten het langste nummer in de Top2000. 

Pink Floyd Project vertolkt al bijna 20 jaar met veel passie het oeuvre van Pink Floyd. Leo Blokhuis maakte een ‘Top 2000 a gogo’-item over de band en met hun bewerking van The Wall en Darkside of the Moon zette Pink Floyd Project in 2019 stevig voet aan de grond in theaterland. In december is het inmiddels een traditie om ‘Pink Floyd in de Top 2000’ te spelen; een perfecte muziekavond, zo aan het begin van het jaar! Lees meer