Paceshifters

Het alternatieve rock trio Paceshifters timmert inmiddels al ruim tien jaar aan de weg. In die tijd bouwden ze dankzij hun indrukwekkende liveshows een flink gevolg op, dat de band al op verschillende grote podia als headliner heeft zien spelen. Daarvoor maakte Paceshifters al deel uit van line-ups op bekende festivals als Woodstock (Polen), Zwarte Cross, Pinkpop, Exit (Servië), Rock For People en SXSW.

Toch werd het na tien jaar non-stop touren en het uitbrengen van vier complete albums tijd voor verandering. Tijd voor een splinternieuw plan. Dat plan bleek een volledig nieuw studio-album, opgenomen in België en geproduceerd door Ian Clement van de Vlaamse alternatieve rockers Wallace Vanborn.

Voordat ze daadwerkelijk begonnen aan het nieuwe album besloten Seb (zang/gitaar), Paul (bas/zang) en Jesper (drums/zang), zich te richten op een frisse benadering en een ander geluid: ‘we hebben best wat veranderingen aangebracht’, legt Seb uit, ‘vooral in de manier waarop we de nieuwe nummers hebben geschreven. We wilden meer ruimte en dynamiek creëren op de nieuwe plaat, maar tegelijkertijd moesten de nummers krachtig en energiek blijven’. De eerste paar singles functioneerden als blauwdruk voor de richting die de band is ingeslagen: urgent, bij de tijd en melodisch, maar met de wortels stevig vastgegrepen in het rock geluid waar we van houden. Het nieuwe album kwam uit op 3 september 2021.

In deze moeilijke en onzekere tijden kan Paceshifters niet wachten om op pad te gaan en spelen. De band heeft altijd al bekend gestaan om hun energieke en ongeremde live optredens: ‘dat is één ding dat nooit zal veranderen, zodra we dat podium oplopen, geven we de fans alles wat we hebben’. Om het uitkomen van hun nieuwe album te vieren heeft Paceshifters al optredens aangekondigd bij verschillende podia en festivals, en daarbij mag Victorie natuurlijk niet ontbreken!

Tijdschema:
19:00 Deur
19:30 Support
20:30 PaceshiftersLees meer

Suggesties voor jou


Tickets
ZO
12
jun

EUT