Opening Alkmaar Blues Weekend: King of the World

In het weekend van 29 september wordt de Alkmaarse binnenstad gevuld met live bluesmuziek tijdens het Alkmaar Blues Weekend, voor de 11e keer georganiseerd door Alkmaar Blues Express. De band King of the World zal de feestelijke opening verzorgen in de grote zaal van Podium Victorie. Haal nu alvast je GRATIS ticket in huis om zeker te zijn van een plekje, op = op! 

King of the World speelt blues, rhythm en roots van het hoogste niveau en is al meer dan 10 jaar een begrip in de Nederlandse muziekscene. Na de oprichting in 2012 werd het stempel ’supergroep’ al snel aan de band toegekend vanwege de rijke muzikale historie van de bandleden, zoals Snowy White, Matt Schofield, Cuby & the Blizzards en vele anderen. De band bouwde in de afgelopen jaren een dijk van een live reputatie op, vanaf het begin met Erwin Java en Fokke de Jong tot aan de huidige bezetting met de Belgische gitaarvirtuoos Stef Delbaere en drummer/zanger Marlon Pichel.

Alle albums vielen louter lovende reacties ten deel en de vele shows in binnen- en buitenland op podia zoals het North Sea Jazz Festival, Ribs ’n Blues, Vienna Spring Blues Festival, Paradiso en andere Nederlandse poptempels. Naast de erkenning van het publiek mocht de band ook vele Blues Awards in ontvangst nemen (o.a. beste toetsenist, beste drummer, beste bassist (3x), beste gitarist en beste band). Stef Delbaere wordt door Gitarist Magazine tot de top van de beste blues/rock gitaristen uit de Benelux gerekend. King of the World was meerdere malen te zien en horen in TV en radioshows.

Op de jubileum cd ‘Royal Ten’, die eerder dit jaar verscheen, laat King of the World zich zien als een geïnspireerde, energieke band met volledig eigen werk geschreven in de Corona periode. Het materiaal wat Ruud, Govert, Stef en Marlon geschreven hebben in deze moeilijke periode zonder shows behoort tot het beste wat King of the World in haar 10-jarig bestaan heeft voortgebracht.

Je kunt via de normale weg een gratis ticket bestellen op onze site, er wordt dan geen betaling gedaan (tickets zijn 0,- euro).
OP = OP, bestel op tijd tickets! Je kunt per account maximaal 4 kaarten bestellen.

Dit is een concert met staanplaatsen.Lees meer