Ntjam Rosie

Deze show is verplaatst van 16-4 naar 30-6. Kaartkopers zijn geïnformeerd per mail. Let op: De tijden zijn gewijzigd en kunnen afwijken van de tijden op je ticket.

Voor Ntjam Rosie was muziek letterlijk álles in haar leven, maar met het verstrijken der jaren en haar partner- en moederschap kwam het besef dat er meer is dan muziek. Dat leidde tot het album ‘Family & Friends’, het tweede deel van een trilogie en de mijlpaal die begon met een aantal rigoureuze stappen.


Voordat ze op haar 9e naar Nederland emigreerde woonde Ntjam Rosie in Kameroen. Ze hoorde de trommels, het zingen in de kerk, de onmiskenbare groove en ontwikkelde een grote liefde voor muziek. Eenmaal in Nederland bleek ze goed te kunnen zingen. Ze nam zangles, studeerde aan het conservatorium en is sinds 2010 zelfstandig muzikant. ‘Family & Friends’ is haar zesde studioalbum. Ntjam Rosie speelde op talloze Nederlandse podia en festivals en trad op in meer dan 20 landen. 

Trilogie 
Ntjam Rosie wilde haar horizon verbreden. Daarom nam ze na het album ‘The One’ afscheid van haar toenmalige band en verzamelde nieuwe mensen om haar heen. Denken, geloven, schrijven en repeteren. Maar ook: praten én luisteren naar familie en vrienden die haar op weg helpen en bijsturen. 
 
De trilogie begon met het album ‘Breaking Cycles’ uit 2017 en nu koestert ze deel twee: het album ‘Family and Friends’. Een cocktail van soul, pop, jazz, R&B, maar met ook meer funk en groovy Afro-invloeden dan op haar vorige album. ‘Family and Friends’ beaamt het besef dat familie en vrienden de basis vormen van wie je bent en wat je maakt. Als denker observeert ze veel en ze luistert naar de ervaringen van andere mensen. Een muzikale cocktail vol liefde en grooves.

Binnenkort vertrekt ze naar haar geboorteland Kameroen om daar te werken aan het afronden van de trilogie. Hoe het derde deel eruit zal zien – een album of een theaterstuk bijvoorbeeld – is nog een verrassing, ook voor Rosie zelf.

Foto: Lenny OosterwijkLees meerSuggesties voor jou