Nona

Begin twintig, maar met een stem van een oude ziel: doorleefd, vol rauwe soul en vooral hartverwarmend. Je kunt je verkleumde handen warmen aan iedere zin die Nona zingt. Alles heeft een begin en het begin van Nona’s muziek lag in haar huis, een bastion van muziekliefde. Brede muziekliefde, met een hart van rock. Van huis uit werd er gestimuleerd om muziek te leren spelen. Ze probeerde de dwarsfluit, piano en de gitaar, maar haar beste instrument was haar stem.

Ze ontmoette Steve, een oudere bluesgitarist met een liefde voor The Stones en Howlin’ Wolf, met wie ze samen ging spelen. In kroegen, tijdens jamsessies en op straat, in Eindhoven, in Den Bosch, in Engeland. Onversterkt, of liefst versterkt. “Soms mocht dat niet, dan werden we weer weggestuurd”. Van Otis Redding tot Etta James, aanvankelijk. Maar op haar ‘mini-kamertje’ in Eindhoven begon ze al snel met het schrijven van eigen teksten. Dat doet ze sindsdien oneindig, in een schijnbare eindeloze stroom van volgeschreven boekjes. “Ik ben altijd aan het schrijven. Echt altijd…”

Deze samenwerking leidde onder andere tot schrijfsessies met anderen, tot interesse van een major platenmaatschappij en een major publishing company, tot een stroomversnelling van creativiteit en uiteindelijk leidde deze weg naar een opnamestudio in New York, waar ze werd gekoppeld aan een stel geweldige amerikaanse muzikanten. “Het werd steeds meer wat ik bedoelde”. De rock van thuis, de blues van Steve, de hip-hop liefde van haarzelf, al die invloeden vloeiden samen. Wat ze bedoelde, is het geworden: een warm bad van een debuut, van het fijngevoelige en zeer persoonlijke ‘Sleeptalking’ tot de swingende liefdesverklaring in ‘Givin’ It All’, van de groove die het filmische ‘Last To Know’ voortstuwt tot het in spetterende soul verpakte venijn van ‘Big Talk, Small Town’.

Nona is trots op haar band met wie ze nu volop aan het optreden is in clubs en op festivals, van Noorderslag en Paaspop tot Down The Rabbit Hole en Parkpop.


Tijdschema
19:00 Deur open
19:45 Sevens
20:45 Nona

Afterparty met DJ Bahia BounceLees meerSuggesties voor jou